Ништо страшно, мојата имаше, се вика петта болест, парво, види низ темава мене ми пишуваа. Не се лечи само мине. Само не на сонце
Ве молам за превод, околу начин на дозирање. Има 18кг. @Yowannty @koritsaki Имаше уште една членка што е во Грција, ама не можам да и го погодам никот.
Мене ми е страв да не е шарлах. Големата ќерка кога имаше 5 год прележа. И беше страшно, кривеше со ногата, грлото црвено од болка не јадеше... имаше и осип на рацете таков. Сега малава не се жали на болки нешто, нема температура...
И мојата имала шарлах, други беше црвенилото. Ова е на образи, па се намалува па оди на раце, па може после и по нозе, нема темп... Детето е весело. Баш пред два месеци имаше мојата, само си мине. Некои читав да се лекови за алергија а не е алергија. Не се паничи. Ако е шарлах и у грло ќе видиш.
Корицаки ти пишала веќе, првиот ред надолу е кила, а вториот ред е соодветната доза за колку кила одговара. Дозирање на секои 6 часа стои над редот со дозирање. Па според тоа ќе си видиш и прерачунаш што е соодветно за вас. Со лесно.
@koritsaki петта болест е, парво кај деца, ретко се пренесува на возрасни. Моиве и двајцата го поминаа пред 2 месеца. Не се секирај не е страшно. Не се третира со ништо, само да не се изложува на сонце може поише да се вжари. Поминува само од себе, ама трае 7+ дена ко ништо.
@1209 и тебе ќе те тагирам. Еве го сега и мојот е со ситни црвени точки на меше. Само намачкав со Биодерма. Треба да се мачка нешто на осипот?
Само што се вративме од доктор, рекација на високата температура рече докторката, ќе поминат за ден два, оно веќе се повлечени голем дел. Не е коксаки или нешто слично, го провери контролно супер е, здрав е веќе. Не мачкав ништо јас.
Здраво, син ми е 2ипол години и пред малку забележав над едниот тестис топче тврдо на допир. Ќе го однесам во понеделник на доктор ама до тогаш ќе умрам од грижи. Дали знаете што би можело да биде
Веројатно е розеола. Тој вирус е таков неколку дена температура, неколку дена после осип кој не чеша и сам се повлекува. Ќе помине.
Вирус е. Се пренесува меѓу децата лесно ко и секој вирус. Моментално се врти/вртеше сегде по градинкиве низ Европа. Не се третира. Не е опасен. Почнува со црвенило на образите, моите имаа како флеки, ама како што ги читав повеќето може да личи и на ситен осип. Од образите се шири по екстремитетите. Се избегнува изложување на сонце тие денови за да не букне црвенилото уште повеќе. Ретко дава тт. Трае 7-10 дена, поминува само од себе. Не е страшно.
Здраво на малата и направивме брис од носето покажа дека има Мораксела бактерија, температура нема само имат напади на кашлица на пример денес ко стана сабајле имаше напад на кашлица, па сега ко требаше да преспие само што заспа почна да кашлат ве молам за мислење
Не звучи страшно, само ми дое чудно. Немам слушнато, а вие така лабаво, абе ќе помине. Божее малку вируси има, па и вакви без веза ни требаат