Фала ви многу на сите...Умрев од грижи, веќе никогаш нема да ми се повтори ваква грешка. Се изнаслушав многу работи. Ми се плаче од вчера.
Напрајте крвна слика, јас без крвна слика не давам антибиотик веќе никогаш. Бевме на болница замисли не работеше лабораторија во сабота дадов антибиотик и во пон на преглед кр слика супер, го прекина докторката
Исто, направивме 18 часа после 1та лажичка сируп. Не покажува ништо бактериско...Црп 6.9, леукоцити 6.5 мислам...Веднаш кажа вирусно е. Ама пуста паника, не можам да се смирам значи
Мојот е 7 години и едвај 17кг. Не се оптеретувајте со тежина. Ако дете е здраво и нема други потешкотии оставете ги. Има време кога ќе се поправаат.
Зависи дали има апетит или не. Ако си јаде и е здраво со уредна крвна слика, не треба да правиш ништо. Моето има година и скоро 4 месеци и едвај 9кила. После 6иот месец ептен слабо качува килажа и нормално како и секоја мајка на почетокот ептен се секирав и си стварав притисок. Ама уште кога почна со дохрана јаде многу убаво и јаде сѐ, крвната слика му е добра, весел е, расположен и си напредува соодветно на возраста. Сфатив дека барам проблем кај што го нема, едноставно такво си е детето. Кога ќе не видат низ парк како оди сите му се чудат и радуваат зошто мислат дека е помал од што уствари е. Он не изгледа слабо, не му се бројат ребра, само си е ситен. Ако нема апетит мислам дека прочитав негде како го фалат сирупот на Бекутан.
Хаха 2 години, 10.500. Неа и се чудат кога зборува. Мислат помала дека е. Матична рече чим е здрава, активна, килажата е најмал проблем. Само кај нас гледаме на тоа. Дебело дете не е здраво дете.
Инфузија, јас сфатив дека така би го примале и они. Ние го примавме како инфузија, така најдобро и најбрзо делува.
Температура веќе нема. По малку јаде и сака цело време да лежи. Има црп 150 и др испитувања не направија .
Супер што нема, остави да лежи и одмара, и нека спие и повеќе ако сака, треба мир и одмор за закрепнување, за јадење исто пополека, прво нуди тоа што и е омилено, пополека ќе се врати во нормала.
Davaj obroci poveke pati vo den ,so prikazni (pravi figuri od jadenjeto ima na internet). Vnesi vitamini I sirupi za deca. Vo tochno vreme Ako si vo moznost da mu gi davas obrocite. Po pat hranite machinka,kuchinja... Ne pravi restrikcija na hrana koja ja saka kolku I da ne ti se dopagja Hrani go dodeka ste vo park,zoloshka, Ili na drugi mesta Kaj mu e interesno
Moze kasno pisuvam, ama kaj dolgotrajna kaslica od mesec dva se pravi pneumoslajd. Do sega sin mi sekogas koga kaslal dva meseca i nisto ne mu pomagalo na pneumoslajd izlagalo mykoplazma i so sumamed ili lekoklar se sreduva. So osbicni brisevi ova nemoze da se otkrie.
Zdravo, nesto efikasno za dijarea? Davam probiotik jade pocvrsta hrana ama dete se iznamaci ne moze da sopre. Ne ja cedi da odi na 5min vo wc, ama po 3-4pati vo denot odi i se e tecno, 3ti den vekje. Znam deka e virusce nekoe poso site ne projde, mene me drzese 5dena ama zalce mi e da ja gledam 7g ima kjerce
Здраво Бебе ми качи сега темпе.38.0 Пред некој час беше 37.2 Ја туширав не се симна.И дадов сега сируп се поврна,досега толку нема поврнато,се исплашив. Можно ли е да од некоја храна,вчера ручаше многу месе? Да напоменам досега и немам дадено сируп во тие 11месеци.
38 не е температура, над 38.5 се смета за температура. На таа температура не се дава антипиретик. Ќе следиш да видиш дали ќе се покачи или останува така, ниска. Ќе се избори организмот и ќе мине, ако е вирус.
Инхалација со пулмикорт од 0.25мг 2 пати на ден беше 1мл пулмикорт со 2мл физиолошки или 0.5 пулмикорт со 2мл физиолошки? За дете 5год Мм бил да ги земе од аптека ама рецептата останала таму а не му запишале , а и не ни текна да ја видиме препишаната доза...