Мајки ова можно е да е алергија на комарци или на нешто друго ви личи. Има многу болки или чешање не може да спие плаче и си ги трие нозете нервозно од кревет. Дадов пола доза лоратадин (2.5мл) мачкам со синопен, јаогел и едно како стикче, сега му ставив и газа со ракија ама многу плачеше па ја тргнав. Што може да е ова чудо да носам на педијатар?
Мајки ми треба помош Пред два дена се вративме од Турција од одмор. Денес попладнево на син ми му се појавија како рани кои го печат незнам што може да е.Доцна беше нема дерматолог а утре наутро крејнуваме на пат а и Сабота нема дерматолог. Незнам што може да е. Имам познаница која е општ лекар ми рече дека може да е од сонцето,но мене ми е многу страв. Дали некоја имала некој сличен проблем Ке треба да чекам Понеделник па да го носам кога ке се вратиме дома
Po privatnive kliniki ima dermatolozi a i dobar pedijatar ke znae sto e, ne ostavaj bez da vidi lekar, bas loso deluva so lesno.
@blessed.an направете брис, на колешка ќерката од одмор се врати така, стафилокока на кожа испадна, од мала рана се чешкала од песокта и се прошири. Не мора да значи дека е исто ама за да се исклучи бактерија.
Исто вакво му се појави на син ми кога почнавме на базент да одиме. Кај него е егзема, ни дадоа крема со кортико 5 дена по 2 пати да мачкам, ама на 3ти ден веќе му помина скроз. Обавезно на лекар да ви препишат нешто
Малава повраќа цела ноќ. Почнав со електролити одма. Дали да давам и пробиотик? Дијареа нема. Друго нешто што да давам?
Јас не ве сфаќам, уште во четвртокот ти пишав одете на инфективно, на матичен. Ова е Импетиго, треба антибиотици дали за мачкање дали орално. Нека ви направат брис. Ќе се шират, се појавуваат на лице, нозе, раце и се заразни. Бактериска инфекција е, какви домашни мелеми.
Nemozelo sega zs veke bilo tretirano so belogent mast. Mi kazaa i sprej da mu stavam so antibiotik viopleks toj bil so antibiotik i toj mu spricam
@Bilbilce Одете до Авицена, работат и во сабота, нека му земат брис од раната. Ако не сте од Скопје, барајте лабораторија приватна, да му направат брис.
Дали доколку сум почнала да давам парацетамол сируп за тековна температура, можам на следната доза да заменам со ефералган чепче? Не знам дали е фактот што е сируп, ама 2 саати му требаат да спушти температура. Неофен чепче давам, за саат време спушта. И како да прочитав некаде дека не се дава чепче дури крева температура, ама кога знаете дека престанале со кревање?
Мислам дека можеш, ако добро се сеќавам сум комбинирала сируп и чеп со запазување на времето за наредна доза. Овде што сум читала кога ќе се стоплат екстремитетите(особено стапалата) престанува да качува. Јас секако не брзам со сируп и повеќе од 38,5 ако е се додека детето не е клапнато или го држи температура долго.
Пак имаме некој вирус со температура, изгледа и грлото малце црвено и гласот му е фатен, има некои бомбони како за грло или лижавчиња порано имаше? Малце се пожали на мешето, но нема знак за стомачен, но многу денови нема појдено во вц, шо да давам сега, шо вируси кружат овој период, аман лето е.
Не брзам и јас, само крева до 40 и наеднаш клапнува, а ми треба час-два додека намали. Затоа и ме интересираше која е контраиндикација на давање чепче додека крева температура.