Па ако добро разбрав дека е џабе додека крева да се даде, мора да крене до крај пред да почне да спушта иако мене ова ми е малку нелогично. Како и да е страшна контраиндикација не може да има.
Кај нас немаше проблем имам дадено, но сепак брзо помина дејството и не држеше долго, јас на таква температура го капам со млака вода.
Не држи, на 3тиот час веќе качува над 39.5. Го поминувам со млака крпа по тело, ама џабе, ни тоа не помага.
Моите повраќаат претходната недела и на поголемата 4 години и дадоа чепчиња за повраќање и и помогнаа. Вомитусхил Ѕ. Лесно дехидрирана беше и не беше за инфузија.
Да, се јавив овој пат да прашам бидејќи не сум во Мк. Тоа ми беше прв сомнеж. За парацетамол сируп 24mg/ml ми потврдија дека е 5мл за 10-15 кг. За бруфен чепче е 60мг за тежината од околу 12 кг. Чепче парацетамол 120мг. Сестрата вика истата доза би ја добил и на болница, да не одам над тоа.
Јас парацетамол чепче давам 150мг над 10кг, сируп пола од килажата. Бруфен ретко давам, тоа според упатство.
Ima lizavcinja za bolno grlo, vo zegin vidi, mozes i nekoe sprejce adekvatno za vozrasta. Nas ednas ni dadoa eden sirup od eukaliptus bil mnogu dobar za grlo no realno bese mnogu los na vkus nikako ne go piese pa nitu jas mozev da go pijam Poveke tecnosti, vitamini i so lesno da pomine.
Има еднаш прележано, или пак може да го фати? нема течење нос, ни кашлица, ништо малце црвено грлото и то, качи 38.7, дадов виранто и протек џуниор.
Види да не треба појќе сирупче да му дадеш, и порано ти пишев нас на 15кила давам 7.5мл бруфен, 9мл парацетамол, оти ич не го држеше сирупчето и на три саати ни креваше со помала доза, прашав педијатар таа ни рече оваа доза да ја давам.
Ваков вирус прележа малото мое пред да одиме на одмор. Два дена тт и црвено грло, без нос, без кашлица, ама брзо помина. Додуша он и поврати еднаш. Со лесно нека поминува.
Да, коксаки е ентеровирус, има повеќе видови ентровируси и има куп моментално. Ќе помине за 2,3 дена.
На 6 саати ако крева температура за вирус се работи? И не е многу висока, но сношти поминавме многу лошо имаше треска на 38 темп. Го покрив, дадов сирупче, до сега немало ваква треска од толку пати да бил болен, чекав да крени до 38.8 крена, па се спушти за еден час, прво мислев го боли нешто оти беше кенкав цела вечер.
Нема правило. А кенкав е оти од температура се живо боли, така да и да го прашаш што го боли може да ти каже се нешто, штом му се симне температурата тогаш поминува се.
Мајки ве молам за искуство. 2 ипол години сме пред 2 недели излезе на уринокултура proteus mirabilis. Ни даде матичната панцеф 10 дена, пиевме поинтензивно брусница и вода. Еве една недела како го завршивме антибиотикот, детево се чеша доле и почесто мокри. Се уште ја форсирам со брусница и вода ама дур чекам да поминат 10 дена за контролна мокрача ќе полудам од секирации. Можно ли е да не е исчистена бактеријата? Дали сте давале нешто друго дополнитетелно што може да ни помогне? Фала однапред