Мајки би носеле ли дете на лекар ако го касне куче? Никако не ми иде, се мрднав. Вака не е некоја отворена рана ама сепак заб направил дупка
Го однесе ? Немој само со слика да те помине матичниот и да ти рече -ништо не е. Носи детето на дежурен ( ако веќе не е носено ). И не се плаши
Обавезно да го носиш. И да е се во ред со кучето (чувано, вакцинирано, прочистено), устата им е полна со бактерии кои за нив се нормални, ама за лугето можат да бидат многу опасни.
Уште не отидовме. Јас го исчистив со алкохол и одма пишав. Не отидов одма зашто плачеше за да јаде а и мм беше излезен му се јавив да се врати и сега дојде. Он исто одма го исчисти со алкохол ама раничката беше мала и сега веќе се затвори. Детево вика не ме боли ништо сакам да спијам, маж ми вика што бараме на лекар, што ќе му чистат, сега нема никаква отворена рана а и вакцина има примено. На кучево и некое колаче за прочистување и внатрешно и надворешно му дадовме пред некој ден ама пак не сум раат. Пред една недела прими Мрп вакцина. Го терав мм и на ветеринарот да му ѕвони ама не е достапен. Имам некои 40мин возење до клиника, таму ли да одам? Да не ми речат само стварно што да чистиме кога нема отворена рана
Чекам да ми врати матичната каде да одиме. Не знам дали на клиника или во поликлиника треба Фала ви на сите
Можеби најдобро на инфективна, бидејќи е каснато. Или оди на итна во поликлиника, па они ќе те упатат ако има потреба.
Да! Ќерка ми кога ја изгреба мачка, а не беше нешто многу длабока рана (ама сепак имаше и крв малку)не испрати на инфективна и докторот рече штом има примено редовно вакцина за тетанус и даде само Амоксиклав да пие. Инаку дома дезинфициравме рана, ама тоа не е доволно.
Мојот го има гризнато домашен зајак и домашно маче, и во двата случаи педијатар одлучи дека треба антиботик, иако премали беа раните. Проверуваа и картон пред колку последно е примена вакцина за тетанус.
Чим знаете што има примено кучето, мислам дека само антибиотик треба. Ако сепак решиш да не одиш вечерва, утре обавезно. Ама да не отидеш ич не ти е паметно.
Мајки вчера на детево му влезе нешто во око, и случајно го видов ова белово. Нема никакви симптоми , не му е црвено окото, не му е отечено, не му солзи. Го прашувам дали го боли, вика не. Вчера и денес му ставам капки тобрадекс, вкупно 4пати имам ставено, и вчера еднаш пред спиење хлорамфеникол, ама си стој исто така. Искуства?
Од што може да е ова? Денеска неколку пати му се појави па исчезнуваа, по цело тело беше и на лицето Дали е нешто загрижувачки