Да! Втора вечер спие многу немирно, се буди на секој саат-два и плаче, се смирува само со цицање. Почна дента кога му ставија вакцина, плачеше и на земање крв и на вакцината, па мислам дека од тоа има траума. Мада што можно е и да грешам, во 10ти скок е и сѐ е собрано. Како зомби сум деновиве. Можам само да кажам јака им душа на мајките чии деца стануваат нон стоп навечер. Се надевам наскоро ќе се смени зошто мислам сѐ потешко ќе биде да го одбијам од доење ако продолжи вака.
Мојава пак кога спие спие ама додека заспие оф леле мајко. Ова е од понеделникот наваму како да сака да ја исфрли дремката, а многу е мала, ама и ноќното исто е по саат и пол се заспиваме. Нема ништо во рутина сменето, освен што е дома и прими прошли понеделник мрп. Се надевам од пон ќе тргне во градинка па ќе се нормализира.
Ќерка ми, скоро 6 години, деновиве има температура околу 36.5, 36.6, 36.2 .... не доаѓа до 37, но претходно нормално и' беше 36. Не знам зошто се опседнав и сега постојано и' мерам па во тој размер е. Малку затнат нос само. Друго нормално си јаде, нормално си игра, не е поспана, ниту дефокусирана. Зошто би можела вака благо покачена температура?
Ова воопшто не е покачена температура туку сосем нормална. Не може да се очекува дека секогаш 36 ќе и биде, живо битие, расте.
Понекогаш знам да и' препишам на мојата анксиозност кога станува збор за децата, ама сега не бев присебна толку и на свашта помислив, па покрај сопругот, морав малку и овде да најдам утеха. Ти благодарам
Здраво, дсли давате нешто за почеток на настинка? Вчера почна малку носето, чистам со спреј од оригано, почнав и прополис спреј и молерс кој што редовно го пие, денес е со многу мрсули скоро и одвај дише и почнува по малку да кашла од секрет, скоро 6 години е.
Ако е затната да не може да дише на нос, мојата е помала, прскам септоназал. Пошто има уште дневна дремка, ја прскам навечер и попладне пред спиење, има дејство неколку саати. Ама се користи неколку дена, вообичаено и симптомите толку и траат.
Ако е почеток на настинка Виранто и витамин Ц. А ако и се зголемил секретот редовно оперил п и оригано да се разводени и да го чистите носето да е проодно.
Едно прашање, малку се загрижив. Ќерка ми (13 год) имаше една бемка од раѓање на грбот , и беше голема па бидејќи се траеше од пантолоните ја однесовме на дерматолог и и ја изгоре со ласер. После година ипол приметив дека пак како да се појавува ама по вадењето тогаш остана како белег и не исчезна. Можно ли е пак да се појавува на исто место нова?
Да, имам и горено бемки и со операција вадено, дел ми се вратија на исто место, а во поголем број и на други места.
Ти благодарам кога видов се шокирав , да точно не е сечено ни од корен вадена а беше прилично голема, ама дека е дете со ласер и ја вадеа.
Мајки ве молам за совет. Големиот почна да повраќа од 4ипол навака,на секој час. Поврати 4 пати до сега,1 час пред последното повраќање му дадов таблета Б6. Што друго можам да дадам? Пишав на матичната чекам одговор. Други симптоми нема
Два саати од последното повраќање ништо не давај, да му се смири стомакот. Или ако бара ептен течности тогаш чајче по чајче електролити.