Дали смеам инхалација со Синомарин самоиницијативно? Поткашлува неколку дена, ретко ама се случува. Од претходни искуства вака ни почнувале разболувањата па ако можам нешто да направам сега да превенирам или ублажам. 17ипол месеци е.
Можеш, ама зависи што мака има. Синомарин е солен раствор, не е некој конкретен лек. Не значи дека ќе спречиш болест ако инхалираш.
Мислам дека може, има и детски, ако не ви пишала матична прашај во аптека, наусолвит исто може или смекта и електролити обавезно. Мене матичната ми викаше за физиолошки дека смеам кога сакам, синомаринот е само малку поконцентриран.
Ја имаме оваа бактерија во нос. Докторов му препиша флоксимед кои се всушност капки за очи. Ми рече да му ставам 3-4 пати на ден во носот и по една капка во очите навечер. Нема проблем со очите. Има ли некој искуство со оваа бактерија во носот, и како сте ја лечеле, бидејќи на упатството читам дека флоксимед е исклучиво за очи.
Цитерал одамна нема кај нас затоа ги препишуваат Флоксимед. Ако нема симптоми не мораш ни да ставаш капки.
Имаме батерија во мокрача Proteus mirabiliis. Притоа за неполн месец ни се повтори и покрај антибиотска терапија брусници (чај и сируп ) Сега повторно антибиотик секако според антибиограм пиеме чај од брусница, сируп уринал ама матичната ни препорача и д маноза. Јас за деца не можам да најдам по аптекиве, дали имате искуство и знаете каде би можело да се најде. Се работи за 2 ипол годишно дете. Ве молам за предлози како да ја искорениме, баш сум исплашена. Инаку нема тт, само пецкање при мокрење
Ова вика дека е за над 3 год, прашајте ја матичната дали смее. https://zegin.com.mk/mk/pharmas-urirojal-7-kesichki Не за ова конкретно ама примала лекарства за над 3 години, а била помала, по совет од лекар. Бидете упорни со многу течности, а да не се благи сокови.
Мајки што можам да дадам на 3годишно дете за болка во грло? Со плачки сме моментално, не може да спие
Ако пишува за очи, можеш и во нос. Обично мојов матичен вели и во нос и во очи да се става. 3-4 пати во нос еднаш навечер и во очи.
9ти ден од мрп. Дете ми е и настинато со жолт густ секрет во носе сма еве денес се помалце има ја прскав со оперил. Вчера ја носев на лекар чиста во грло во гради нсјверјоатно ми рече температура е од вакцина (на 7ми ден вечерта ни де јави). Ама денес еве 39 не и дпаѓа. Дали смеам неофен да дадам? Дали сте дале за температура од мрп ибупруфен? Не и спаѓа од парацетамол што да правам…
Фала, за вчера ми беше дека доцна да не трчам по дежурни аптеки. Мислев нешто на природна база што имам дома освен мед ама не се доизјаснив. Денес купивме лижавчиња
Здраво. Дали некоја имала искуство со ваков чуден осип? Не е од топло, цело време е тенко облечен, не сум менувала детергент или нешто од козметика. Првин беа само на меше, а сега се шират и на нозе, до коленца. Ќе го носам кај матичната ако треба да не прати на кожно, ама додека отидеме, да слушнам и тука некое мислење.