Мојата често така поминува настинки со еден ден тт, некогаш ни далерон не треба, сама ја спушта тт. После уште некој ден носето и поминува.
Pri visoka temperatura nad 38,5-39 kacuva na 4 casa davam kombinirano blokmaks pa posle 4 casa daleron od daleron e jasno upatstvoto i davam pola od kilazata 12 kg e i davam 6ml daleron no za blokmaks ne mi e bas jasno dali e dovolno 4,5 ml ili e mnogu ili pak malku za dete 12kg??? Tamu na upatstvoto pisuva samo 3 pati vo 24 casa da se dava
Кога пијат антибиотик два часа пред или после тоа треба да пијат пробиотик нели? Ме збунува тоа што на упатството од линекс капките пишува само 6 капки на ден, и да не се надминува дозата. А пошто пие антибиотик на 12 часа, 2 пати на ден, треба и пробиотик да давам два пати
Јас никогаш не сум давала два пати пробиотик. Ниту некој ми рекол така. Ако е на 12ч антибиотикот на 6тиот саат давам пробиотик.
Во аптека ми рекоа два, три часа пред или после антибиотикот да дадам пробиотик, и во упатството исто пишува. Ама пошто на 12 часа давам сега ме буни тоа.
Има некој вирус со силно кашлање во моментов? Без течење нос, без тт? Само од време на време силни се закашлува
Na malata moja 5.5 najdovme deka ima mononukleoza. Ima nekoj iskustvo so ova, opasno li e, kako pominavte? Se nadevam bebčevo, dva meseci kje bide sega nema da zakači
Кај децата најчесто поминува без симптоми, дали имате вие? Многу е заразно така да треба дома да си седи и да се внимава да не пренеси на некој, преку плунка. Болно грло, лимфни јазли потечени и температура, јас бев суспектна но немав кога проверував.
Го помина моето, конечно не кашла така. Инхалации со физиолошки и зедов едно сирупче експулмо за разредување на шлајм, една недела пиеше, нема проблеми сега.
Мојата големата прележа мононуклеоза. Кај нас искрено беше страшно ама беше во комбинација со ковид. Беше на болничко лекување, 8 дена со висока температура и ништо ама буквално ништо не јадеше… Ја сметаат за многу заразна, доколку сте во можност држете го подалеку од бебето. Со лесно, ќе пројде…
Лоратадин за 14кг колку мл се дава? 13+ месеци е. Почна да кашла ларингитично, од ларингитис имам страв, од лошо искуство со првото дете Да давам како прва помош
Temperatura imaše dva dena do 40 odeše, i samo toa, ništo drugo, se ok, edino se žaleše na stomak pa ja odnesovme taka na doktor mislejki stomakot e nešto pa ispadna ova. Ne e nikade otečena, izgleda pomina najlošiot del.. Na mene i soprugot ne ni e ništo nikakvi simptomi, se nadevam i bebčevo taka kje ostane
Mojava imaše dva dena i tolku... Jade, pie, vesela e, šetame na vozduh so bebeto, nema koj da ja čuva/kade da ja trgnam, valjda kje bide ok
Здраво, не знам дали е баш за ова тема ама ке пишам. Пред некое време пратив слика од керката исфрлена долу кај бутчињата и позади колената. Било атопичен дерматит. Бевме на трети по ред кожен лекар и пак ми кажа да мачкам афлодерм два дена и потоа со елидел крема и потоа со обична крема за атопилна кожа. Од вчера наваму исфрлена е по цело тело ситни брунчиња и пак и се појавија на истото место каде што имаше(позади колената и бутчињата). Правевме алерго тестови ислегоа негативни. Не знам од што може да е.