Ocigledno nekoj nov virus e vo prasanje, kaj komsiceto se pojavi isto prvo osip pa tt tri dena, isto i kaj kerka mi i kaj vnuk mi.So pomin neka e samo
Има ли вирус само со висока тт, без никакви други симптоми? Едит: сега читам погоре, можно е да е истото. Забележувам ко точки на стапалата и бутките. А еднаш веќе имаше такви.
зависи што мислиш под пролив. Секој различно го манифестира. Од еднаш до два пати течна столица не се смета за пролив. Ние денес имавме еднаш,претходно се пожали на слаба болка во стомачето брзо му помина ама давам чај од нане ништо друго. За линекс давам ако има 4 или повеќе пати течна столица. Без други симптоми само тоа.
Neznam dali e koincidencija ili kaj site se pojavuva na isto mesto, kaj mojata i kaj ovie decinja sto gi spomenav im se pojavi na gradite.
Не,ние вo 24 чaсa имaвме 12 течни стoлици,пиеше Ентерoфурил сируп и му пoминa дoбaр е сегa.Дoктoрoт викa oд жешкoтo билo.
Нели имаше некој сируп за настинка? Нема тт, не е затнат, му течат водлести бели мрсули, околу носето е разранет узгледа го бришат со хартија во градинка и толку. Нит кашла, нит ништо. Вака е весел, ама шубе ми е вака, не сакам да го оставам вака. Прскам во носе спрејчиња и мачкам маст Експулмо. Дечко е 3г и скоро 3м.
Мајки вирус само со темп има периодов? Качува малава до 39.4 и скроз не спушта, на 4ч сме со сируп... други симптоми нема. Бевме на лекар црвено грло малку само. Ако има, колку трае?
Има. Нас ни траеше три дена, третиот веќе немаше тт ама малакса. Исто ништо немаше ни грло, ни наплуќа ни нос. Многу течности,електролити и сируп за спуштање. Аман веќе на жешково тоа само им фали.
Исто и кај нас, 3 дена, ама до кај 39 одеше. Скоро сте вируси се така. А за нос течење и кашлање, ништо не пие мојава, само си поминува. Повеќе течности само.
Има, иста беше 3 дена. Ни кашлање ни кивање, ни нос, ништо ништо. 39,6 ќе дадам сируп после сат ипол ќе.спушти до 38,5 и за пола саат пак нагоре. Исто само грлото малце црвено.
Не, не, тоа не давам, мене ми ствара вртоглавици а не па на дете. Мислев иначе да не има нешто на природна база. Секако сме со сокчиња, со чајче ладно, со многу вода. Не ми се свиѓа обилни се мрсулите, да не спушти на плуѓа. Ама ќе давам течности, па ќе помине.
Дали мачкате нешто за осип од топло? Се поти по сто пари на ден и нон стоп ја пресоблекувам ама исфрлена е со мали точки по цело стомаче и гради а денес има и малце и на грбчето. Има ли потреба да мачкам нешто
Облечи потенко и полабаво, не тесно. Ако облакаш 2 слоја едниот соблечи го. Жешко е, тоа е. Јас симнувам ролетни дома дење да се олади, на промаја ми е цел ден дома, кога доаѓаме исто, ама па не е толку жешко. Не ладам со клима, некако се издржува, ама ако не се трпи ќе пуштам и клима. Обично кога спие во спална во дневна знам да оладам со клима, отворени вратите и до таму стига, па кога ќе стане гасам одма и чекам да се изедначи за да го однесам у дневна, обично се галиме на спална тогаш.
Повеќе миење со чиста вода. И моево така се прави на рачињата повеќе навечер тенок слој павловичева а преку ден мијам повеќе пати или со влажна топла пелен бриши. Деновиве е по боди.
и јас мислам од жешко е,ние на секој втор ден по една до две течни столици имаме. Внимавај само на исхраната и чистотата на рацете.
Мајки да не има некој вирус со повракање и пролив Керка цел ден поврака ја однесовме на лекар ни дадоа сируп и линекс и упат за на заразно ако до утре не се смири ситуацијата Се вракам дома малиот лом премногу повракал За рок од 1саат и двајцата И премногу плачат дека ги боли стомак,малиот и афти има излезено