1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.079
    Допаѓања:
    7.519
    1.5 до 2мл. Прашај др.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.553
    Допаѓања:
    15.550
    2мл

3. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    2.850
    3мл навечер само за да може да спие убаво.

4. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    2.850
    Пак ќе си напрајте по некој период крвна слика, прашај матичната шо резултати треба да следи, хемоглобинот како ќе и биди и то. Ќе и помини.

На Stela Maris му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.832
    Допаѓања:
    4.506
    Закажете кај Старова се чека долго ама имајте термин. Елиделот се користи подолго не знам за деца како е. И не знам колку си очајна, мене фитогал глицеринската крема во кутија ми помага за атопик, не знам дали е безбедно за деца. Алерго тестови на се направивте? Да не имала некоја промена, вирус, некоја дешавка нова, да не е некоја терапија витамини или сл.

На Hippie му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    632
    Супер, штом можете на воздух шетајте повеќе.
    Проверете аст и алт откако ќе помине.

На Stela Maris му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    76
    Алерго тестови направивме преку крв и на кожа, тие најчестите алергени ги опфанавме. Иначе очајна сум 4 месеца се изнамачивме и само се прошируват на нови места излагат. Сега е целата исфрлена по телото. Ќе закажам кај Ставрева.

8. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    76
    Искуство со овој сируп?

Прикачени фајлови:

• IMG_2658.jpeg
      IMG_2658.jpeg
      Големина на фајлот:
      41,5 KB
      Прегледи:
      37
  9. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    458
    Мајки што да дадам за растечен нос веќе 10 дена е чешма.. чекав само да помине али абер нема

10. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.832
    Допаѓања:
    4.506
    Старова, во мавровка е во скопје, приватен е. Јас сум одела и мои блиски, како последна сламка. Јас си најдов спас сама, на грешка со тоа кремче и ок ми е. И како паталец од атопик поготово од 3 години како дете и по лекари во странство, немаше решение, ми помина односно се намали како растев, после школо дури. Сега букнува помалку. Припази на храна, не давај преработена, исклучи млечни, јајца и др алергени некој период, пери со детскиот фрош без омекшивач, плакни ги дупло алиштата, ако имате животинчиња изолирајте ги некако, ако можеш теписи, завеси да тргнеш. Зимата е пострашна од лето, хидрирај ја кожата нон стоп, по неколку пати на ден ставај биодерма. А на лето колку можете море и сонце. Се може да е, а може и никогаш да не дознаеш, тоа е со алергиите. Не очајувај, може долго да трае, буквално нараквици памучни ми шиеја за да не се чешам и да ми се утопуваат во крема рацете, пошто и рацете ми беа лом. Многу поминуваат низ ова.

11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.951
    Допаѓања:
    40.197
    Пробај со мералис ха, кај моево помага

12. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    76
    Мислиш ли дека е подобро да избегнам млеко и јајца и други алергени иако покажа дека не е алергична?

13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.648
    Допаѓања:
    22.903
    Дали имате пробано со различни детергенти? Да не е контактно од некој омекнувач/прашак?

14. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.832
    Допаѓања:
    4.506
    Јас би пробала барем неколку дена. Пробиотик исто давај имаше еден панда беше баш за атопик не знам дали ќе го најдеш.

15. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.931
    Не мора да е алергија, може да е интолеранција. Различни тестови се прават. Не мораш веднаш се да и укинеш, пробај една недела млечни, една недела глутен, јајца, итн., ако е тоа би требало да има мала промена, односно ако и пречи некоја храна воспалението малку ќе се намали за тоа време. Генерално се препорачува подолг период да се елиминираат одредени групи на намирници за да се осети разлика, ама со мало дете со мака е тешко да се спроведе. Можеби вака ќе успееш да детектираш ако нешто од исхраната и пречи.
    Не знам за колкаво дете се работи и што јаде, ама во секој случај додаден шеќер, ултра процесирана храна, сувомеснато мора да се елиминира од исхраната.
    Види aip diet за поконкретно, јас не се сеќавам многу на деталите, и види како можеш да ја прилагодиш на детето.

16. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    76
    Откако се појави сменив на фрош, од скоро почнав и со плус плакнење. Нема подобрување.

17. dromka

dromka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    301
    Sin mi e od mal atopichar. Ne sme chekale da se vloshi tolku nnogu no, na pomala povrshina so cela dadena terApija posle najmalku 7 dena se namaluvashe. Bioderma atoderm po 3pati na den(plus aflodermot kolku shto e prepishan) i nikako dolgo banjanje ili toplo.

18. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    76
    Кај нас е проблемот што после било каква терапија пак се враќаше исто дури и полошо. Ни јас не сакав да дојде до ова, но се беше со консултација со доктор. Дека не смеме често да даваме кортико и само со обични креми за атопчна кожа. И сега е низ цело тело.

На BeYourself му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    371
    Не остава да и измерам температура ама вака ми стои топла. Не жешка ама топла е во главата откако стана денес. Се однесуваше се нормално - играше, шетавме, расположена. И во телото ми беше топла, ја оставив само по пелена некое време, па во телото не беше веќе топла. Сега веќе заспива - и облеков боди на долги. Дланките и стапалцата и се сега нормално топли.

Која комбинација на лекови може да се прави? За да сум спремна да купам ако не дај Боже има висока. Досега еднаш кренала и тогаш само со Блокмакс поминавме.

20. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    2.850
    Реглан сируп дали сте давале, дали можи за 4год да се дава и по колку.
    До сега два пати поврати, од пред 4часа и спушти на дијареа, дали прекинува повраќањето, дадов до сега електролити по малце уште ги пија, не му се убај 10лајчиња мали само сакаше и кока кола си пија пола чаша и малце соленки каснува оти е гладен бааги.
    Шо да давам уште за до вечер многу му се јади.
    Пробиотик дадов.