Па мораш на самиот сируп да прочиташ колку мл за која возраст. Само нешто суво и малку по малку да јаде. Двопек и соленки. Макарони без ништо. И кока кола голтка по голтка со паузи и не многу секако дека мало дете е.
Не, ни јас не би пиела Реглан, не па на дете да дадам. Ако повраќа, не давај ништо барем два часа, да се смири повраќањето, или можеш Наусолвит капки. Ако е веќе со дијареја, поминува вирусот, ќе се исчисти преку столицата. Ќе биде добро, штом има апетит. Електролити обавезно.
Некоја мајка да ме советува како да исфрлеме глутен. Има 3 години. Два дена е само на овошје и зеленчук и мешункасти производи. Од дома немаме излезено. Дали има мајка со има исфрлени глутен кај дете, па некој совет да ми даде. И од млечни производи што може да се даде? Инаку имаме проблем со атопичен дерматити па поради тоа планирам да го исфрлам. И дали се некако испутува нетолеранција на глутен?
Можеш да купиш безглутенски производи, макарони, шпагети, брашно. За надвор има по маркетите секакви производи, бисквити, грицки - обично се во дел на здрава храна.
Како се комбинираше Блокмакс сируп и чепче Ефереглан? Бломакс и дадов во 5 сабајле, може ли чепче сега? 3 години е, качува до 39.5
Почна да качува температура и си брка во увцето со показалецот. Како да знам дали го боли уво и што можам да направам? Како може се за викенд да се разболува не ми е јасно.
Глутен има во пченица и 'рж, не мора да биде само на зеленчук и овошје детенцето. Така да може да си јаде и млечни производи, месо, риба, јатки, други житарки. Немам искуство за дете ама јас јадев безглутенска исхрана долг период. Овесни снегулки, киноа, просо, хељда, ориз, комбинирани со путер од кикирики/бадем/лешник и овошје/зеленчук. Месо/риба со зеленчук. Безглутенски леб има. Банана леб можеш да и правиш, банана палачинки со овесно брашно. Ако знаеш англиски барај рецепти на google, ако не пиши ми ќе пробам да најдам јас нешто. Јас немам искуство ама од блиска знам дека на допир на увото вриштеше детето, пробај дали ќе се пожали. Може и случајно е. Ќерка ми почна да го тегне увото за да се смири, пред спиење и сл.
Денес не повраќа, нема ни дијареа ама има температура 38.7 највисока, колку време ќе тера тем. Јади по малце, нема апетит си мислам дали да го оставам ова недела дома и да му помини оти му е паднат имунитетот.
Не е ушето изгледа, не го фаќа веќе, прееска само беше моментално. До 38.7-8 качува, го ладев, ама качи 39 и сега е со чепче. Ќе видиме како ќе тече денов.
Ларинги, зарипнат глас колку е опасно? Почна денес зарипнато/настинато да ми збори ама мислам дека почнува и да и се фаќа гласчето. Само мрсули има водлести. Ок е расположена, јаде, пие, нема тт. Ама последниот пат ми спушти со ларингитот и ми е страв. Дали да ја носам козле утре или да чекам до понеделник за на матичен. Не знам дали поминува само од себе.
Ух денес со температура ептен ме преплаши, крева 38.5 дадов Далерон шо за ништо не го бива, за 10 15мин 39.5 и не спушти по час и пол шо крена 40.6 ужас, нозете уште ладни и со треска а не можиш да го ладиш дури го треси, па почекав малце да се стопли, ко се стопли го капев да се излади малце, сега останавме на 37.9 и ќе го вардам да видам дали ќе крени вечерва пак. Инаку блокмаксот од 16час до 10.30 си држеше без да крени воопшто. Не знам колку изгледа вирусно ова, утре ќе почекаме, понеделник крвна слика да не испадни некоја цревна бактерија. Не повраќа повеќе, нема дијареа.