Мислам дека сега е мн ранод а ги решавате крајниците, затоа што може да се регенерира 3тиот крајник .... А за дупчиња во тапанчињата обавезно, заради слухот... Со леско и побарајте и друго мислење пред да решите
Здраво. Ќерка ми веќе неколку денови е со осип. Почнљ од лицето неколку брунчиња, има во увото, зад увото, потоа нареден ден на грбот горе, наредно долу под папокот. Ае чеша претерано многу, црвенило е се....Мачкам течна пудра. Ноаена на лекар, крвна слика добра, ни тие не знаат точно. Не личи на варичела, но повеќе мајки ми кажаа дека и нивните имале нетипичен осип. Нема температура, се е нормално....Иакуства ве молам, за жал сум голем паничар секогаш
Мајка ми кога гледа како вадам мрсули и слично и социјално мислам ќе ми викне. Ама не се замарам, подобро да поплаче отколку да спушти. Јас веќе отрпнав на нејзините коментари зошто знам што е најдобро за децава. Ни се има случено и дупла доза (сред ноќ од премор прво мм, после јас мислејќи он не дал да му дадам доза) не е трагично. Искрено ништо. Прскам оригано и витамин Д давам редовно. Од време на време вклучувам и витамин Ц.
Ај види импетиго да не е. Како што читав мозолчиеата се полнеле со вода па после тоа како краста се правеле.
Обична настинка со течење нос колку трае обично? Веќе 1 недела тече со бело зелен секрет (првите 2 дена воднест), два пати качи 38 на кратко (3 дена размак) и малку поткашлува со шлајм. Матичната и се јавив рече да не ја носиме дека не е ништо, ама веќе се сомневам многу време е некако
Зелен секрет - бактериски Жолт секрет - вирусно Моево е од минатиот вторник настинато со мрсули 9ти ден, еве го уште течат жолто бели, кашла со шлајм (од мрсулите што му се слеваа), му беше и грлото црвено, без тт помина и на крвна слика покажа вирусно. Виранто давам само.
Јас дадов сметка ама му се згади и поврати, а треба по три пакетчиња во ден, шо читам вака најдобро било за дијареа, како го пијат вашите деца или го раствораш во нешто да не сети?
Во вода му го давав јас (на првото дете) го пиеше малку по малку, ако не со шприц со сила, нз во некое бистро сокче да пробате. Не повраќаше моето.
Две недели траеше кај син ми. Таман се исчисти секретот, два дена беше добар и пак се разболе, овој пат полошо.
Мојов на скоро 9 години две недели беше со таков секрет и уште недела дена плус кашлање Внука ми на 4 години уште кашла, имаше температура два дена и течење на нос три недели. Ако нема веќе температура би требало да е ОК. Во принцип вирусите се досадни и долготрајни. А може и еден да помине друг одма да се фати.
Мене од доктор ми е кажано, парацетамол /далерон пола од килажата на детето, а блокмакс плус 1мл. Значи на 11кг, парацетамол 5.5мл или 6. Блокмакс 7мл
Фала ти, се сменија сега бели па ќе почекаме. Од која возраст даваш виранто? Како што знам тоа е за почеток на настинка само ама да го имам како опција. Значи потрпелива да сум 1 недела не е ништо.. Те читав сега баш, сте се измачиле... држете се и побрзо да помине. Да веќе не знам дали е едно разболување или повеќе споени. Беше лошо па малку подобро, па 2 дена во градинка и пак е доста полошо. Ама да знам дека 2-3 недели минимум трае. Некако не ми е уште јасно до кога е нормално и тераме така, а когс да кренам знаменце. Ама се учиме. Него 2-3 недели течење носе, како спиете? Грчи и се буди, се закашлува, неделава се будиме по 15+ пати навечер, кој брои. И тоа е нормално?
Според сликите не е...Ова ќе излезе некаква алергија, ноќеска ставив судокрем зад увото, сабајле црвенилото на тој дел беше подобро.
Детево веќе две недели му тече носот,на бришење мрсулите се помешани со крв,некогаш посветла некогаш потемна боја. Ја прашав док.ми рече слаби капилари да му давам витамин Ц,дали сте имале слична ситуација?
Матичната ми пиша 5 мл далерон, 4 мл блокмакс, За блокмаксот знам и од поголемото секогаш оди помала доза бидејки е појак, мислам дека грешка имаш разбрано. Ни даде денес плус панцеф и инхалации со дексазон, развива ларингит веќе па да не сме завршеле во болница рече мора панцеф.
Најверојатно од антибиотикот денес од сабајле пак е со течна столица, 4 пати се има искакано. Давам пробиотик, до синоќа нејќеше залак да стави во уста, освен некоја голтка јогурт. Вечерта лепче со грчки јогурт цело парче скоро изеде. Сабајлево му направив вафли со банана и овес јадеше и од нив со грчки, тоа беше после течните столици. Дали со млечните производи уште толку му го изиритирав стомачето? Што да му дадам да јаде не знам? Пред малку му направив супа, касна малку со лепче. Што можам друго? Ептен сум без идеи со ваков стеснет избор.
Компир варен, морков, ориз, крекери/солени стапчиња, банана. Кај мене немала течни столици досега ама неколку пати за повраќање сум вртела тоа погоре што го пишав. Плус чај сум давала.