1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    367
    Само живин имам за жал, нема да успеам во моментов.

А не е препорачливо да се спие со температура?

2. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    632
    Најточен е живин, пробај да измереш.

Не е, бидејќи во спиење може да качи повисока темп. доколку има.

На Giiirl23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    1.351
    На син ми денес др Милев му потврди шум на срце одма само што го слушна со стетоскоп рече се слуша шум.. На извештајот отпозади пишува patent foramen ovale,ова се однесува на шумот? Следна контрола ни е за две години (4 години ќе има тогаш).

4. Ив10

Ив10 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2022
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    170
    А каде е сега докторот, каде може да се закаже?

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    1.351
    Ние бевме во Кардиовита.

На Ив10 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.924
    Допаѓања:
    40.172
    Едно лаичко прашање. Дали е можно малиот да пројде коксаки само со осип на пеленска регија, премногу лигавење и 2 дена тт која не се качи повеќе од 37,8?
    Минатиот викенд беше таков, ама јас сконцентрирана бев сипаници да не вади зошто пријавија случај. Во понеделникот веќе откако минаа симптомите остана само намален имунитет го носевме кај матичната и она утврди кандида на јазик, кс подобра никогаш, брисеви мораксела во носе. Отпосле кога го вратив во градинка во средата негувателката ми кажа дека пријавиле и случаи на коксаки. Еве сега пријавија уште еден случај од четвртокот што појавиле.
    Или џабе се надевам дека така лесно не помина и да очекувам дека допрва ќе го стрефи :worried:

7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.560
    Допаѓања:
    22.584
    Можно е да, моето имаше само осип на грло, како афти имаше, ранички, креваше тт. Му се јадеше и кога ќе пробаше да јади плачеше од што го болеа и плукаше, така 2 3дена.

8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.924
    Допаѓања:
    40.172
    Сега гледам намален имунитет сум пишала погоре, а уствари на апетит мислев (facepalm). Баш како што кажуваш му се јадеше цело време, ќе проба нешто и ќе го остави и се така по цел ден тие неколку дена. Јас уствари затоа и го однесов на лекар зошто несвојствено за него беше тоа. Обично по цел ден е њам, њам и само нешто да се меле низ уста, а тие денови се гледа дека сака да јаде, ама имаше мака. Ај ќе видиме, ама се надевам не одмина така лесно.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    119
    13м бебе, одеднаш два пати интензивно повраќа без никакви претходни симптоми. После повраќање среќен, весел, растрчан. Нема други симптоми. Освен вода, не сака електролити и не сака да јаде.

што давате во вакви ситуации и дали ќе не чека инфузија со оглед дека одбива и никогаш не сака да пие ништо освен вода?

10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.277
    Допаѓања:
    33.445
    Правевте ехо на срце?

@1001Ana1001 овие чепчиња ни помогнаа на два пати, и моето е 13м. Ги купив од мента фарм во Прилеп, во Битола не успеав да ги најдам. Не знам дали и каде ги има на друго место.

На 1001Ana1001 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    1.351
    @IRBBB Да правевме.

12. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    6.075
    Без памет сум. Мали нешто не е добар, еден саат пред да заспие беше многу кенкав и плачејќи заспа. Кога заспиваше срцето засилено му чукаше и како потскокнуваше и забрзано дише, како да се затресува не знам како да опишам. Му се има десено ова кога качува температура ама еве 2 саати мерам до 37.2 иде, не се качува повеќе. А уште дише така како забрзано и повремено се стресува во сон. Можно е на оваа температура да има таква реакција? На најлошото ми оди паметот ќе полудам

13. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.374
    Допаѓања:
    2.635
    Бактерија Мораксела ептен сува кашлица не можеме да спиеме се мачи! Што да му правам? Едно топло бањање? Пие антибиотик сумамед

14. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    7.619
    Оперил п после 7 дена користење колку пауза треба да се направи пред пак да се употребува?

15. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    207
    Син ми кога качуваше темп таке се затресува дур не му спадне кој му спаѓа пак и после кој нема темп не прави така само со темп и 37.5 6 кога се качува почнуваше по малу

16. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    6.075
    3 саата немаше качено повеќе од 37, душа немав сегде ми отиде паметот. Се прерадував кога качи 38.6, до температурата било. Еве сега и 39 качува

17. zemzela91

zemzela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    245
    Мајки, малиот пред некој ден се нафрли како внатрешни мозолчиња на раката, мислев се има залепено на парното, но денес видов дека откако се исушија тие старите, на дланката излегуваат нови внатрешни. После тоа на десната нога на коленото излегоа големи мозолки, па на левата нога, па сега ги има по целите нозе, ама најголеми се на колената. Има малку на лактите и на едната рака. Најлошо е на нозете кај колената, грдо е и за гледање. На помеките места, малите мозолчиња имаат малку вода на врвот. Пред да почни ова имаше некој вирус. На стомакот, грбот и на главата нема воопшто.Можно е да е коксаки? Не сум сменила прашак, ни па сменил јадење некое ново за да има алергија.Не можам да ставам слики, форматот е поголем, не ги дозволува тука.

18. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    1.351
    Има прележано варичела? Вака по описот на варичела ми личи чим се со вода.

19. zemzela91

zemzela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    245
    Нема прележано. Ама варичела нели би излегувале како мозолки со вода. Овие не се сите со вода. И мн ме буни што има само на нозете претежно премногу, вака на рацете има, како поткожни. И не се чеша скоро ич. И пишав и на докторката во мк, тука кај што сме во недела нема доктор за лек.

Едит: Сега ми пиша докторката од мк дека или е алергија, или коксаки, ги виде и сликите.

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    207
    Исто и мојот таке се затресува кога има темп како треска било и на докотр кој бевме правеше и таму рекоја само кој има темп кој нема не прави

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.