Да прашаш педијатар за ентерофурил дали смееш. На таа возраст пиеше син ми за дијареа. Исто и смекта е доста ефикасна, таа е дозволена за возраста.
Можеш и чај од сува кора од калинка ако имаш,во 100гр вода мало парче кората,верувај дека е спас и да пие по 3-4 голтки на 2-3мин
Мајки син ми 15мес почна од вчера да касла 2 3 дена носот му течеше и затнат му беше ставам капки чистим сега спие и кашла се нервира неможе да спие бевме на лекар чист на плуќа од носот му е и грло црвено друго ништо само тоа малку вирусно било а пред месец точно кашласе вака 2 3 дена и му пројде друго немаше ни тр ни ништо од што може ваке ?
Вируси еден куп. Мало е детето и додека стекне имунитет мора да пројде многумина вируси. Нормално е, не се грижи. Ќе мине. Трпение само.
Ќерка ми кашла многу ама само на спиење ноќе и дење, кога е будна се накашлува понекогаш, сува кашлица е. Вчера почнала со кашлање ни кажаа од градинка кога спиела кашлала. И синоќе цела ноќ кашлаше дури и исповрати се од што кашлаше. Носот не и тече, си дише чисто. Што може да и дадам да не кашла ноќе? Инхалација ли да и правам не знам и звонев на матичната ама не се јавува.
Здраво, син ми две и пол години од сабајле е со розеви мрсули. Ставам момокс навечер ама тоа е веќе една недела наназад. Дали да го носам на клиника или може да чекам до понеделник ( освен ако не качи температура па да морам да одам) ? Пред две недели имаше проблеми со ушите и испи антибиотик, па уште еден ден се пожали од ушите ама ова не знам дали е поврзано, не се жали на болка, само е затнат и тече нос.
Се случувало ова и кај син ми,иако не излегува можно е да има секрет што се слева од внатре и тоа да предизвикува кашлица. Можеш со физиолошки да инхалираш
Ми се јави матичната ми кажа сируп да и давам хербион од исландски ишај можеби ќе помогне, ќе гo пробаме.
Prolajf mi dade maticnata,i smekta so banana toa moze i do 2 na den...od vcera mu davam ne mu prestanuva...ne znam veke sto drugo da mu dadam.. caj od nane iato mu davam..leblebija ne saka da proba vo nikoj slucaj
Од минатиот викенд почна да му тече носето, само во понеделникот вечерта качи температура до 38 и ја симна сам и од тогаш беше добар, освен што има мака со носот. Саат време пред да заспие почна некако да му се менува гласчето и да поткашлува суво и на моменти е како зарипнат како потешко да зима воздух. Што можам да превземам дур да одиме на преглед и што би можело да е? Пред да спие измерив 37.8, откако е заспан се нема искашлано.
По описов ми личи на ларингит. Проветрувај и држи посвежо кај што спие. Ако направи напад на гушење, вади надвор или пред фрижидер, давај поладни напитоци и пушти инхалација.
Ларингит и јас мислам дека е, на доктор да го види, а прва помош е ладен воздух. Денес 3 ден антибиотик венски ќе прима моево, Бт на болница прима, плус урбазон примаше, денес нз ќе кажат дали ќе треба или не, плус дома инхалации со салбутамол, после толку дена тт спуштил на плуќа, направил бронхитис, на ренген го видоја, на слушалка не се слушаше. Многу е омалаксан, ништо не јади, со сила некое лајче ќе касни, вчера од 7 заспа и до 7 сабајлево спиеше, стана 3 4 пати цицаше па презаспаваше, стана и само плачи па пак заспива, многу се нервирам, пукнав. Нема сила да стои, цело време в раце е. Па тоа инфузиите хорор, 4 пати вчера го боцкаја плачење онакво немам видено