Dobro vever majki mn sum zagrizena Sin mi 5 god mu se custiva od vreme na vreme da mu potece krv od nosot na pr kense.sluci dva tri dena po red da mu tece pa ke nema cel mesec pa pak ke se sluci dr ni kaza deka se slabi kapilari neznam eali e nasledno i soprugot kako dete postojano bil taka a isto taka se se slucuva da izvadi kako gust sekret krvav koga ke mu tece krv. Sinoke munse sluci na spanje mu potece eve sega pak. Isginete za slikata morav
Сепак завршивме на антибиотик, брисот покажа хемофилус и. во нос. Сеуште кашла (влажно) и е ПРЕПОЛН мрсули и шлајмови. Е сега имам една недоумица околу дозирањето трицеф. Оториноларингологот кажа по килажа - околу 6 ипол мл на 12 часа, а матичниот ми кажа 2,5 мл на 10 часа и од брзање не препрашав зошто различно ми кажуваат и сега сум втф. Искуства ?
Не е ништо страшно, и на моето му тече нонстоп, кога ќе ти излезе тоа да знаеш дека ќе му запре крварењето после тоа,што е тоа поим немам, ама според искуство од детево имам приметено штом испадне запира крварењето, и мене ме будел во сред спиење, 10 год уште му тече, само вит ц и тоа е, периодов топло, ладно, сув воздух и имаат почесто крварење
Од 4 год навака му течи крв од носот исто така на периоди, пр течеше 1 недела секоја ноќ пред 2 недели, сега 2 недели е ок нема, па пак ќе течи за некоја недела. Сега уште малку 6 ќе прави значи 2 години е вака. Претежно ноќе течи, станува и се прсви лом. Давам Вит Ц ама џабе е. Исто ми велат слаби капилари.
Јас како дете бев со огромен проблем со крварење од нос... некој да ме допреше, лееше крв. Слаби капилари... таму до пубертет таква бев. Секретот е коагулирана крв, не се плаши и уште поголемо парче ако падне некогаш...
Мајки синко падна играјќи и си ја пукна усната.. Толку многу крв имаше јас,мм и свекрва ми значи тројца едвај сме ја сопреле крвта. Плачеше многу ама плачење без воздух мислам дека животот ми се скрати, сега е вака ок ама за секој случај закажав кај матичната да го види.Смеам да ставам нешто на усната? Го гледам се фаќа таму и пак му протекува крв..
Мајки дали секогаш стрептокока пиогенес се лечи со антибиотик? Син ми 2 год му ја открија во грло пишува 10-20% застапена, поткаслуваше и фати коксаки и сега плус бактеријава и ни дадоа антибиотик ама веќе ќе ни биде 4ти годинава како го зема. Нема темепаратура, весел е само што е цел исфрлен од коксакито
Со мм двата сме со болки во грло, затнат нос и температура, големиот 5год се жалеше на омалаксаност заспа крена температура 39,2 му дадов еферглан за помалку од 5мин исповрати се, го измивме го раслеков и заспа после 20мин мерам 37,2 нормално е сама да спадни до толку? Обично над 39 едвај со бруфен му спагаше после саат
Во Скопје имаш доктори (не се знае дали ќе се погоди педијатар или општ) во јане, бит пазар и Ѓорче. Имаш и во Козле 24/7
Мајки место молерс по грешка и дадов за алергија сируп сега набрзина одплосле се освестив, има ли врска дека он навечер се дава?
Не се дава само навечер, нема врска тоа, ништо не е страшно што си дала, ама внимавај секако нареден пат.
Мајки пак на мака сме. Пролив овај пат, од четвртокот вечерта има, од сношти почнав ентерофурил сируп да му давам, 3 пати досега му имам даено, сношти еднаш и денес 2 пати ама сега наместо да намалува тој исто има па и почесто, пр јади банана и одма после 2 пати 3 се кака. Во вторникот заврши со антибиотици, ама не верувам да е од нив, веќе страв ме фаќа, пнеумонија лечевме до некни сега ова Прашање дали некој имал периодов и колку време траел? Иначе вака добар е физички, весел е, јади, пие вода, цица. Не ми се носи пак на болница.