1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Ане.

Ане. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    1.351
    Кај нас се смири после 3 повраќања, денес ќе видиме како ќе биде. Се жали дека го боли стомачето

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    1.606
    Ништо страшно. Повисоки дози витамин Ц. Ова е засирена крв. Се собира и се засирува, ништо посебно.

3. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    1.606
    Маче кога греба обично не тече крв, се затвара раната веднаш и се останува внатре. Треба да има примено за тетанус, тоа е нешто што би ме загрижило. Во ретки случаеви може Бартонела бактерија да се размножи, и 0,5 % Токсоплазмоза. Токсоплазмоза да добие е поголема шанса од неизмиена марула отколку од мачка. Така да ДТП сигурно би ставила.

4. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    2.682
    Малиот изеде 2 мали кроасанчиња 7days. После тоа видов дека рок на употреба е истечен и бил до септември.
    Има нешто штетно?

5. Splendor.

Splendor. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    422
    Не.

На macalavica и perlaa1 им се допаѓа ова.
  6. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.181
    Допаѓања:
    4.874
    Мачето е улично, во ресторан бевме во една летна бавча надвор и имаше неколку мачки, тој си играше со нив ги галеше не беа агресивни, кога седна да јаде тогаш едното маче скокна и буквално му зеде парче пица од рачето и тогашго изгребан на рачето. Не се некои длабоки рани ама он е многу бел и му се познаваат црвени линии. Овиее се од денес слики. Има едн доза дтп примено во јуни. И серум тетанус прими плус тогаш.
    20241110_123530.jpg 20241110_123451.jpg 20241110_123428.jpg 20241110_123406.jpg 20241110_123352.jpg 20241110_123347.jpg

7. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    1.606
    Тие имаат во нив конзерванс за уште една година плус од последниот рок на употреба, ништо нема да му биде.

На perlaa1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    928
    Лаки, ние бевме во болница бидејќи имаше над 20 столици на ден. Му даваа ентерофурил 2 пати на ден по 2,5 мл. Бидејќи не се намалија столиците ја зголемија дозата и му даваа по три пати на ден.
    Твоето дете мислам дека има и повеќе кг, па пресметај да не треба да му даваш поголема доза. И давај електролити нека пие да не дехидрира. Проверете утре кетони ако има уште пролив

9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.644
    Допаѓања:
    22.864
    На болница сме, сабајле во 8 дојдовме, не задржаја, прима инфузија ама многу тешко е, не стои никако, па и не заспива, само пол сат поспа, а мн споро течат. Ацидобазна му направија мн ниско се, дехидриран.
    Утре ќе испитаат и за рота. Па здравје нека поминува. Преѓе со него и јас се изнаплакав, не се издржува, апла едно по друго му дојде ;(

На Ceneva, sani99, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Splendor.

Splendor. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    422
    Те читам неколку дена веќе, се изнамачивте ;( да поминува побргу и кај вас, и кај нас и на сите. Аман веќе:(

На Mumoftwo30 и lackygirl им се допаѓа ова.
  11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.644
    Допаѓања:
    22.864
    Фала, секаде со помин да е :hug:
    Мн не затера веќе нз што е ова ко крај да нема. Ама му падна имунитетот и сега се ќе го фаќа, само да не стига вака до болница ;(

12. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.317
    Допаѓања:
    5.227
    @Ano
    Те прочитав за црвено грло.
    Ќерче е постојано со секретче некое ама ништо страшно, марисимо, синомарин, диво оригано и се чисти.

Последниве 2-3 недели и се затнува плус. А се осеќа и дека хрчка горе и малку секрет искача а знае и да се закашла и ќе плукне шлајмче зелено.

Од вчера и приметив во уста, ваљда се тоа крајници или грло незнам, странично од двете страни е црвено.

Ми вика не ја боли.
    3 годинки е.

Дали да ја носам да ја видат или да и флитам, лизобакт, прополис.
    Тт нема.

13. Ане.

Ане. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    1.351
    Смеам ли смекта да измешам во малку сок? Повраќањето престана сега има дијареа и температура

14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.950
    Допаѓања:
    40.197
    Искрено незнам. Ние тогаш немаше да знаеме дека има црвено грло. Имаше само секрет и ми крена само еднаш тт и спушти. Зошто се спремавме на одмор го однесовме на контрола и тогаш матичната виде. Секако направивме кс и зошто беше мирна антибиотик не ни препиша. И си помина така.

15. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    812
    Допаѓања:
    1.353
    39.5 од петокот. Ништо друго нема од симптоми. Ја симнува со Блокмакс до 37.8 и пак ја крева. Активен е, не е кенкав, не покажува знаци дека нешто го боли. Од кај да фатам утре? Прво крвна анализа?

16. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.218
    Допаѓања:
    12.997
    Крв, дека за кратко ќе имаш увид дали е бактерија. Ама може и утре трет ден да пројде ако е вирус. Ќерката обично 3от ден почнува со пониска температура или подолго да ја држи сирупот, а често качувала и над 40 од вирус. Затоа секогаш чекам барем 3 дена ако нема друга мака освен температура.

На kozuf и Secret-Angel7 им се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    6.835
    Допаѓања:
    19.385
    Моево до сега секогаш петок се разболува и кс правам понеделник, зошто веќе има поминато доволно време. Најчесто и почнуваат да намалуваат симптомите после третиот ден. Вирус некој е веројатно, ќе покаже кс па ќе знаете како да терате понатака.

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Pvad22

Pvad22 Нов член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Што направивте со какањето, сега има ли редовни столици детето

19. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    812
    Допаѓања:
    1.353
    @Bella_Stella @Spidy фала ви мајки. Крвна слика од сабајле топ, црп мирно. Денес без температура. Немал до сега вакво нешто, ептен ми е чудно. Изгоре 2 дена без други симптоми.

На Bella_Stella и sani99 им се допаѓа ова.
  20. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.218
    Допаѓања:
    12.997
    Вирус типично. Само од температура не се плаши, секое чудо за три дена :)

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.