Се потврди коксаки кај нас.. Чаре лек за пликовите во устата? Лом е и ништо не јаде веќе 2 дена а гладен е, само на млеко е.. Ставам нистатин капки ама сакам и нешто друго да појачам да му помине побрзо. Некоја мајка совет?
На синот ко беше година во Плодност му препиша докторката генги гел бејби, за обнова на слузокожата е. Со хијалуронска киселина е, одма имаше олеснување, на цуцла му ставав и убав вкус е од ванила. https://www.zegin.com.mk/mk/gengigel-prvi-zapchina-bebi-gel-20-ml
Мајки ај помош Детето има тт,му дадов сируп,ама од кога го испи видов дека рокот е до 10.2024,прашањето ми е дали ќе делува? Во двоумица сум Не беше пред тоа отворен
На првото дете коксаки само во устата му појави осип, не ставав ништо јас поминаа сами за некој ден, ама неможеше ништо да јади, гладен и само ќе земеше да јади и одма плачеше. На др место немаше осип.
Зошто нистатин, не е ова габична инфекција. Уште толку беља му правиш. За жал споро поминува, мојава 8 дена залак не стави во уста. Само ладно и течно ќе му даваш. Кисело млеко, пудингче од фрижидер, некоја манџа изблендај ја цела и олади во фрижидер. Генгигел мачкај, можеш и дентинокс, тој има лидокаин во него и олеснува малку. Земи и метиленско плаво 1% мачкај со стапче за уши, прави дезинфекција. Ама ако нема некоја кандида направено, батали нистатинот
Денес дете 16м падна надвор трчајќи устата горна му потече му течеше крв му допре нешто за отокот треба на лекар или самото ке спадне?
Од матичната ни е даден нистатинот, не е дека давам на своја рака. Денеска е веќе подобар почна да поткаснува банана и лепче, гледам му се повлекуваат полека.
Мајки дали при бактериска инфекција сте правеле инхалација со кортаир? На поголемото синче 3.5 год му најдоа стрептокока плеумонија во нос, грлото чисто. Матичната ни даде хлоранфеникол да мачкаме во носе и бидејќи е затнат да правиме инхалации. Но мене ми е страв да не му се спушти бактеријата во грло поради инхалациите
Има и обичен стомачен вирус низ градинките, не мора да значи дека е адено вирус. И не е толку страшен кај секое дете.
Zdravo ima li nekoja majka iskustvo so bakterijata hemofilis influenca? Kerka mi e 13 meseci i ja pronajdoa vo nos od simptomi samo tecenje na noseto, vo izvestajot od bris pisuvase ne se preporacuva terapija a maticnata sepak ni dade kapki deksazon so hloramfenikol.
Ако на брис ја немал во грло, не прави инхалации. Само спреј во нос и влечење со аспиратор пред да ставаш од хлорамфениколот. Која е поентата на инхалации со кортико за затнатост? Мене ми давале само ако има на грло или гради нешто, кортико за нос не.