Здраво Син ми 3год имаше вирусна инфекција пред 10 дена, помина тоа, имаше покачена тт и ретко подкашлуваше, но од викендов од вчера сабајлето многу кашла, денеска посебно од кога дремна прееска не престанува секоја минута кашла, и зарипнат му е гласот му давам сируп проспан, нема ефект. Секрет има проѕирен, кога бевме на лекар пред една недела рекоа се слевал накај грлото, ама со сирупот престана да подкашлува тогаш и по 7 дена го престанав, ама еве сега многу кашла. Додека не фатило покасно постои ли нешто да отидам да купам од аптека што ке му олесни, утре пак одиме да го преслушаат, ама ноќва...ова не се трпи, се одра Балсамот за на гради и грб експулмо би имал ли ефект или нешто било што, дајте совет
Кога ќерка ми имаше Коксаки вирус 4 дена не јадеше ништо луге буквално.И мајката на детето од кое се зарази ми рече напрскај ја во устата со Прополис( ќе ја заболи во моментот ) и веднаш ќе и помине.И до вечерта помина како ништо да не било и почна да јаде веднаш.Магично а едноставно.Биди предпазлива ако е алергичен на мед или полен. И со лесно, знам колку е мачнп..
Мајки малата вчера имаше како покашести столици значи не беа баш течни, 2 или 3 не ми текнува точно. А денеска има 4 столици за нијанса од вчера покашести. Ама не е баш пролив. Не верувам дека е од храна. Нема нешто јадено што би и ја направило таква каката. И дадов пробиотик и вчера и денес. Што можам друго да и дадам? А вака други симптоми нема, на мисла сум дали да ја пуштам утре во градинка. И дали може причина да биде никнување на заби? Доле гледам ги има 5ките, не можам да видам горе. Ама вчера плачеше во сон и ми рече дека ја болат забите. Па сега не знам дали онака само го кажа тоа.
Фала мајка, денеска е многу подобар и јадеше три оброци, се намали ептен осипот, дали од нистатинот не знам ама пу пу добро е.
Не знаат да кажат точно што ги боли, ама најверојатно е грло, барем кај моите секогаш е така. Најдобро утре однеси ја на лекар да ја види.
Не би требало да е грло. Не кашла нема ниту мрсули. А и супер си јаде. Кога ја болело грло ми одбивала храна секогаш. Ќе следам како ќе биде деновиве. Само за ова не ми се носи на доктор.
Пишав дека бебево ми го осипа сипаница од големото фати...еве 4 ден дрнес..тт нема не плачи ..го мачкам со пудра тоа..има и во устата едно до две не можам убаво да видам..можнп ли е од тоа да не сака да јаде? Дур почнавме со вкусови неќеше плаче излесе едно запче па ајдр друго.. дур почна да јаде да плука па го осипа ...пред да го осипи 3 дена исто неќеше...сега од сипаницата си викам сиг одбива стегне устата ...за една недела полниме 6 месеци...сабајле му правев семолина со овошје со лажичката неќеше па ај со прстите му давав касна нешто
Да да од тоа, кај мене малото немаше во усте ама големиот беше полн во устата, многу имаше и одбиваше да јади, го болеа. Давај повеќе млеко или да цица ако цица, ќе поминат па пак ќе си јади. Моево беше само на доење дека мало.
Денеска дете поврати на 2 3 пато сабајле несакал да јаде ништо после бевме со кола во кола поврати два пати и после дома бевме на доктор крвна слика добра све добар мислевме да не е вирус дека ние бевме со пролив само ама после јадеше супер све се расположи ама му дадов б6 и нусолвит капки против повраќање незнам дали беше вирус па капките му помогнаа
Колку течни столици на ден се сметаат за пролив кај 2 годишно дете? Вчера имаше 4 столици. Ама не се баш течни. Она секогаш скоро како потврдо кака, а сега и се како каша. И имаат некој специфичен мирис. Денес во градинка не знам колку пати какала не ми рекоа ништо. Дома два пати се покака.
Мислам 3-4 течни столици би се сметало како пролив. Следи ситуација. Кај нас се случи еден ден така и наредниот пројде.
Пет шест столици во еден час, дури и на пократко растојание. Ако има 3-4 течни столици во еден цел ден, тоа не е пролив.
Помина моето некој таков период, траеше една недела. Не сум сигурна дали беше вирус или нешто поврзано со забите зашто многу се лигави ама баш исто имаше почести столици и така покашести, дури и газот му се вцрвенуваше ако не му сменам пелена одма. Му помогна Диастоп пробиотик.
Да баш исто и кај нас вп истата секунда кога ќе заврши со какање и го менувам памперсот. Пошто ми кажува дека ќе кака и од самата кака лом и е газот црвен. Инаку она обично потврдо кака. И кака 1,2 максимум на ден. И сега 4 пати плус покашести ми падна чудно. Друго нема никаков симптом. И јас мислев да не се забите во прашање пошто ми рече ја болеле. Давам линекс капки. Ако продолжи истото ќе сменам друг пробиотик.
Од забите е. Големиот кај мене сите бочни заби така ги извади, со течни столици и пеленски осип поради тоа. Ќе помине. Мачкај крем со цинк, и колку може повеќе да дише кожата, без тешки мрсни креми.