1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.334
    Допаѓања:
    2.839
    10 дена ја третиравме, но не направивме контролен брис.

На deniz333 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    694
    Здраво
    Син ми 3год имаше вирусна инфекција пред 10 дена, помина тоа, имаше покачена тт и ретко подкашлуваше, но од викендов од вчера сабајлето многу кашла, денеска посебно од кога дремна прееска не престанува секоја минута кашла, и зарипнат му е гласот :@ му давам сируп проспан, нема ефект.
    Секрет има проѕирен, кога бевме на лекар пред една недела рекоа се слевал накај грлото, ама со сирупот престана да подкашлува тогаш и по 7 дена го престанав, ама еве сега многу кашла. Додека не фатило покасно постои ли нешто да отидам да купам од аптека што ке му олесни, утре пак одиме да го преслушаат, ама ноќва...ова не се трпи, се одра
    Балсамот за на гради и грб експулмо би имал ли ефект или нешто било што, дајте совет

3. Kir

Kir Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    8
    Кога ќерка ми имаше Коксаки вирус 4 дена не јадеше ништо луге буквално.И мајката на детето од кое се зарази ми рече напрскај ја во устата со Прополис( ќе ја заболи во моментот ) и веднаш ќе и помине.И до вечерта помина како ништо да не било и почна да јаде веднаш.Магично а едноставно.Биди предпазлива ако е алергичен на мед или полен. И со лесно, знам колку е мачнп..

На strelec231992 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.884
    Допаѓања:
    25.923
    Инхалирај го со пулмикорт, и најважните го воздухот.

Сирупи за кашлица не се препорачуваат кај деца.

5. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    7.677
    Мајки малата вчера имаше како покашести столици значи не беа баш течни, 2 или 3 не ми текнува точно. А денеска има 4 столици за нијанса од вчера покашести. Ама не е баш пролив. Не верувам дека е од храна. Нема нешто јадено што би и ја направило таква каката.
    И дадов пробиотик и вчера и денес.
    Што можам друго да и дадам?
    А вака други симптоми нема, на мисла сум дали да ја пуштам утре во градинка.
    И дали може причина да биде никнување на заби?
    Доле гледам ги има 5ките, не можам да видам горе. Ама вчера плачеше во сон и ми рече дека ја болат забите. Па сега не знам дали онака само го кажа тоа.

6. strelec231992

strelec231992 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    538
    Фала мајка, денеска е многу подобар и јадеше три оброци, се намали ептен осипот, дали од нистатинот не знам ама пу пу добро е.

На Kir му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    928
    Не знаат да кажат точно што ги боли, ама најверојатно е грло, барем кај моите секогаш е така. Најдобро утре однеси ја на лекар да ја види.

8. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    7.677
    Не би требало да е грло. Не кашла нема ниту мрсули. А и супер си јаде. Кога ја болело грло ми одбивала храна секогаш.
    Ќе следам како ќе биде деновиве. Само за ова не ми се носи на доктор.

9. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.796
    Допаѓања:
    1.605
    Пишав дека бебево ми го осипа сипаница од големото фати...еве 4 ден дрнес..тт нема не плачи ..го мачкам со пудра тоа..има и во устата едно до две не можам убаво да видам..можнп ли е од тоа да не сака да јаде?
    Дур почнавме со вкусови неќеше плаче излесе едно запче па ајдр друго.. дур почна да јаде да плука па го осипа ...пред да го осипи 3 дена исто неќеше...сега од сипаницата си викам сиг одбива стегне устата ...за една недела полниме 6 месеци...сабајле му правев семолина со овошје со лажичката неќеше па ај со прстите му давав касна нешто

10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.644
    Допаѓања:
    22.861
    Да да од тоа, кај мене малото немаше во усте ама големиот беше полн во устата, многу имаше и одбиваше да јади, го болеа. Давај повеќе млеко или да цица ако цица, ќе поминат па пак ќе си јади. Моево беше само на доење дека мало.

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    236
    Денеска дете поврати на 2 3 пато сабајле несакал да јаде ништо после бевме со кола во кола поврати два пати и после дома бевме на доктор крвна слика добра све добар мислевме да не е вирус дека ние бевме со пролив само ама после јадеше супер све се расположи ама му дадов б6 и нусолвит капки против повраќање незнам дали беше вирус па капките му помогнаа

12. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    236
    Или па и има некој краток вирус?

13. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    7.677
    Колку течни столици на ден се сметаат за пролив кај 2 годишно дете?
    Вчера имаше 4 столици. Ама не се баш течни. Она секогаш скоро како потврдо кака, а сега и се како каша. И имаат некој специфичен мирис.
    Денес во градинка не знам колку пати какала не ми рекоа ништо. Дома два пати се покака.

14. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    945
    Мислам 3-4 течни столици би се сметало како пролив. Следи ситуација. Кај нас се случи еден ден така и наредниот пројде.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    945
    Да не е од нешто што јадело? Со син ми така се случи од авокадо кога беше мал, под годинка.

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.391
    Допаѓања:
    200.829
    Пет шест столици во еден час, дури и на пократко растојание. Ако има 3-4 течни столици во еден цел ден, тоа не е пролив.

На Splendor., Mumoftwo30 и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  17. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.790
    Допаѓања:
    12.259
    Помина моето некој таков период, траеше една недела. Не сум сигурна дали беше вирус или нешто поврзано со забите зашто многу се лигави ама баш исто имаше почести столици и така покашести, дури и газот му се вцрвенуваше ако не му сменам пелена одма. Му помогна Диастоп пробиотик.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    7.677
    Да баш исто и кај нас вп истата секунда кога ќе заврши со какање и го менувам памперсот. Пошто ми кажува дека ќе кака и од самата кака лом и е газот црвен. Инаку она обично потврдо кака. И кака 1,2 максимум на ден. И сега 4 пати плус покашести ми падна чудно. Друго нема никаков симптом. И јас мислев да не се забите во прашање пошто ми рече ја болеле.
    Давам линекс капки. Ако продолжи истото ќе сменам друг пробиотик.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  19. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.494
    Допаѓања:
    5.260
    Сите заби ги извадија со такви столици, понекогаш и 6 на ден.

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.391
    Допаѓања:
    200.829
    Од забите е. Големиот кај мене сите бочни заби така ги извади, со течни столици и пеленски осип поради тоа. Ќе помине. Мачкај крем со цинк, и колку може повеќе да дише кожата, без тешки мрсни креми.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.