Леле..лавот сеуште го памети.. Јас секогаш сум сакала да чувам лав како `домашно милениче`.Имам многу голема љубов спрема лавовите.
Во Африка има едни чуваат ама не лав, тигар. Ги имаше насекаде на интернет последниве недели. Се вика Ензо. Гледајте го до крај или извртете на крајот тигарот кје и се пушти на жената што снима http://www.youtube.com/watch?v=DXI22SivkpI
Кај видов,кај се запустив и јас.Ко што ми е емотивен периодов уште ова фалеше,само ајде.Солзи ми течат уште,и многу се лутам кога ќе речат,куче каснало некој,или уличните кучиња се опасни.. Дали луѓето знаат што е опасност?Опасноста е во самите луѓе,коа искачаш од дома,макар за до маркет,може се да очекуваш од човек, а куче и општо сите животни што можат да ти направат?Ако не сакаш,или ако се плашиш,оди си по пат мирно,никој не те зафаќа,ама ако земеш ти да провоцираш,ете тогаш немој да се жалиш дека кучето е криво.Гледам едни мали деца пред зграда,има кучиња(2-3) и прво ги викаат па ги маваат,па им бегаат,и коа почне да трча кучето по нив,они серат,гревчиња.Епа јас за таквите,не да ги касне,море ако сака нека ги изеде,ама ич нема жал да ми биде,и кучињата не се криви,криви се ЛУЃЕТО!!!
Волкот потешко може да се припитоми, а лавот, те молам, па тоа ти е боза за разлика од волкот. Некои луѓе си земаат мешавина волк и куче, после го успиваат зошто се однесувало како волк. (бегало, касало, ржело, територијално било) Со тигри и лавови, како мачиња можете да се однесувате, но со волк, треба семејството да ви стане глутница. А, што е најгадно, за да ве почитува треба да дозволувате да ви ги лиже забите, да му ржите, инаку ќе ве нападне.