Добро.. Некако можам ли да пуштам филм на лаптоп а да го гледам на тв?! Преку кабелчиња такви ствари?!
Да, имам јас кабелче дома. Само провери прво дали на телевизорот имаш таков приклучок, зашто на некои нема.
Имаше во некоја од темите за тв и филм, но не сакав да бидам офф, па ќе прашам тука! Кабелчиња за гледање на филмови од лаптоп на тв. И не се истите како на статичниот компјутер, веќе пробав со две такви, не е ист џекот или како и да се вика И каде ги купувате и колку?? Не ми се дава пример 1000 за едно кабелче До 300-400 е океј Имам dell inspiron 1525, како демек битно било што лап топ и вајда графичка за да можеш да гледаш на тв.
Општи прашања ^Зависи каков излез имаш на компјутерот и телевизорот. Види дали имаш HDMI излез на лаптопот и на телевизорот. Јас имам и обичeн и HDMI. До излезот пишува HDMI. Ќе бараш HDMI кабел, пренесува многу подобра слика од обичниот. Пред некој ден купивме, во Еми 360 ден. е 2 метра. Вакво е од двете страни.
Општи прашања Да, излезот на комјутеров ми е како на сликата твоја, ама на тв не! Од оние обичнине, како да ти го објаснам како влезот на маусот на статичен комјутер, округлест. Има шанса да најдам комбиниран Фaла ти на одговор вајда ќе се снајдам едит-е факов е на тв и тоа има три-едно за слика друго за ѕвук и трето за незнам што Само не е вака рамно, има едно испакнато како на к*ре т.е испакнатот е како на слушалки...леле многу комлексно ова... И на крај еве го мојот фамозен скарт на тв( трите црвено, бело и жуто, без црното) И сега што викаш??Ми има ли чаре или не
Општи прашања ^Тогаш ти треба нешто вакво со обични пинови од едната страна, би требало да ги има, ќе треба да се распрашаш по продавниците.
Општи прашања Е баш такво А има значи таков комбинран А кај да прашам, не сум со технологијава баш у тек... Anybody?? Mayyya thank you a lot
Општи прашања ^Пак јас. Ќе бараш во Еми, АМЦ, Сет, Нико, Анхоч (сите ги има во ГТЦ), секаде каде што продаваат компјутерска опрема.
Општи прашања Има универзални кабли и цената им се движи од 600ден па нагоре зависи од тип-марка. Ги има по овие дуќанчиња каде што има компјутерска опрема. Спојлер Во Ку-во имаш кај Мапас- карши ѕ`дче, оној карши стар Виктор, на Моша Пијаде...
Пред некој ден на една бензиска заприметив вакви USB кабли, но брзав и не се распрашав повеќе за нив. Затоа доколку некој ги користи нека сподели искуство бидејќи сакам да земам, овие обичните многу лесно знаат да се прецвикаат на крајот и потоа веќе не работат...
Да ама овие неможиш да си ги ставаш во уста како шо си ги ставаме обичните Барај во продавници за мобилни или на пазар негде
Ами тие не се за во уста, него за во телефон. Инаку Кечо, во продавници се сигурно соленки затоа побарај ги на пазар може ќе најдеш со поприфатлива цена.
Епа сега што да правиш... хахаха шала на страна ќе побарам еве откако ја отворив темава и единствениот асален полнач почна да зеза мора да купам што е можно побрзо...
@Згодната Многу сум нестрплив затоа не ни нарачувам од интернет... А и се што има на Али Експрес можам да си најдам на Бит Пазар. Ќе проверам и за ова