Ne e daleku od Kavadarci e oddaleceno 12 kilometri so taksi imam odeno do Vozarci i potoa 3 km pes za da se razodam malku no iskreno ne se sekjavam kolku cinese
Што има интересно да се види во Кавадарци?Некој споменик, црква во градот, музеј ако имате?Некое кафуле, слаткарница?
Moze da ja vidis kosturnicata vo gradskiot park se naogja..od tamu se gleda panoramata na Kavadarci toa e spomen na gradot i predhodno tamu bile cuvani ostatocite od nekoi borci..isto taka mozis vo mokliste na 12te deca..imame dva muzeja edniot e od neodamna otvoren moze da se posete..od crkvi Sv dimitrija i ovaa novata sv Petka ako ne gresam kaj hotel feni so se naogja..kafici: roma, korzo, street, bar 37, light...
Музејот на вкусови можеш да го посетиш и успат костурницата во градскиот парк. Моклиште со 12те деца е познато излетничко место, а на враќање можеш да ја посетиш Vila bella (ресторан покрај реката, за ручек ) За на кафе може во Blue или Doors.... За излегување express cafe.Како пицерија може да ја посетиш Спанџата, има најубави и најефтини пици ама не нуди некоја атмосфера Друго во Кавадарци за посетување според мене, нема .
толку неточно, во кавадарци има многу за посетување многу, неможеш да посетиш се во еден ден, и кафитерии и ноќен живот има многу *Ресторани: тиволи, кицо, рамазоти, ексклузив, бриони, стар балкан, бонеро, спанџа *За кафе: 37, сити, стрит, блу, дорс, корзо, рома *кафани има над 30 во градот ноќен живот: ал пачино диско, блу, стрит арт, експрес кафе „шанкот“ зависи од типот на музика што го слушаш жива музика српско и трансче на шанкот, дј во ал, рок во блу, за секој по нешто има има многу не ми текнува во моментот, но сепак има, не е мало кавадарци
Ајде помош. Во недела во колку има автобус од Скопје за Кавадарци, за колко време се стига и во колку има за назад автобуси дека недела.
Со сам-вел во 12.00, во 15,00, во 17,00 во 19,30 со овие за саат и 40 минути. Со екстра во 15,45 и 20,15 (овие се директни за саат и 10 минути стигаш) За назад имаш 100 посто во 2 и во 5 со сам вел и во 6 со екстра. Нема врска дали е недела, студенти има многу што се враќаат во Скопје
Еден правец околу 250-270, повратна 400. Пред 12 мислам дека нема во недела автобус што тргнува од Скопје за Кавадарци. http://www.balkanviator.com/mk/vozen-red/skopje-mkd/kavadarci-mkd/08.11.2015-08.11.2015 Ипак јави се на автобуска за сигурно
Не сум од Кавадарци, но тука можеш да ги провериш возните редови за во недела. Точни се, само ќе си селектираш релација и ќе разгледаш превозници и време на тргнување. http://sas.com.mk/VozenRed.aspx
Во недела првиот автобус Скопје-Кавадарци е во 12 со сам вел.. Пред 2 недели патував,порано немаше. Со екстра не знам, не се возам со нив.
Прашав. Има утре од Скопје во 6, 9 и 12 часот иако е недела, а за назад во 15 до 12 , во 14 и во 17 часот. Кажаа дека ако не едиректен се стига за 1.45 минути.