Хрватска Од секогаш ми била една од најубавите земји која изобилува со природни богатства и убавини за душа и очи Дубровник Доста се слики, можам да редам до утре
Повеќето луѓе не ме разбираат и ми се чудат кога ќе го кажам следното, ама јас сакам да живеам во Санкт Петербург. Градов е раскошен и има душа. Секој ден би шетала по Невски Проспект, би одела во Ермитаж, Марински театар и би си ја хранела душата со најубавиот балет на светот, би јадела шчи, боршч, пирошки со риба, пељмени, манти, Наполеон торта... Редовно и ритуално би одела во музејот Достоевски, куќата во која тој живеел и ги пишувал најубавите дела во светската литература. А Санкт Петербург во зима е посебна приказна. Градов е уметност сам по себе. Добро ајде не мора да живеам таму, ама се надевам дека некогаш барем ќе можам да го посетам и разгледам.
Јас би во Тел Авив! Уф го обожавам Израел, преубав народ се Евреите Како мажи има, прост пример е Вилијам Леви кој е Евреин роден во Куба Музиката и јазикот им се прекрасни! Така да, знам дека не можам таму да живеам, ама не умирам додека НЕ ОДАМ ВО ТЕЛ АВИВ!
Ludo i ne zaboravaj deka se edni od ako ne i edinstveni materijalno dobro stoecki narod...opasno vredni,intelegentni...i diktiraat dobar del od svetskite promeni...Evrejsko lobi de... Se izvinuvam za latinicava ama ne znam sto stana ne mozam kirilica da koristam.I ne mozam da cekam da se opravi
Јас не сонувам многу за рајски земји(со море и плажа де) може тоа за одмор...би да живеам во Њујорк..онака ми го бива за се и шопинг, изгледа добро ма за се ми одговара!
јас би сакала да живеам во Финска или Норвешка ептен ми се допага нивната култура и природа, би живеела покрај некое езерце и би ја истражувала тамошната флора и фауна...а во Македонија сакам да живеам во Маврово или Oхрид дефинитивно сакам покрај вода и шума
Или во земја Дембелија или на Јупитер. Сакав општо на друга планета, ама на Венера има многу женски хормони, а на Марс пак многу машки хормони. Јас сум за нешто неутрално, сеуште неосвоено
hmmm koga bi odela da ziveam negde,bi odbrala pomegu Danska ili Germanija mnogu mi se dopagaat ovie dve zemji ne samo kako turisticka ponuda tuku i poradi kulturata,socijalniot zivot itn.
Во последно време почна да ме привлекува Мексико.Во главниот град или можеби во некој град покрај море... Мајка ми будала ме направи кога и кажав за оваа моја желба. Море не умирам јас без барем да ги посетам Мексико ! Да не претерав ?
За во Македонија би сакала Струмица, највеќе ми се свиѓа незнам зашто...инакуууууууууу САКАМ ДА ЖИВЕАМ ВО РИМ