Sakam da ziveam na mirno mesto so mojot decko ( a se nadevam eden den i moj iden maz ) , na primer nekoja planina koja ke ima uzlovi za ziveenje , vo prekrasna vila , so goooolem bazent i prekrasna gradina so mnooogu cvekinja, da ima pogled kon moreto, ili ezeroto .... Da go gledam zajdisonceto i izgrejsonceto.... auu abe jas cel fim napraviv... ama neli za toa e temava
Париз , Лондон, Рим, Скопје мејби само да не сум тука...нејќам да тапкам во место...сакам да шетам...и секаде по малку да живеам....вечен номад
Во Македонијава наша би останала во Скопје, само може друга населба... А надвор од границите....Калифорнија, Индија, Мароко, Бразил, Канада...
А бе било каде само да сум среќна јас и здрава а исто и тие околу мене ... А најмногу би сакала на планина како оној дедо и на хајди во цртанот ако се сеќавате ... од мала пекам за дрвена куќичка на планина со мирни мечиња и да нема змиишта .... ама немет ... Мн сонувам . Едит забораив дека би се задоволила и со огромнааааааа фарма со многу коњи најубави на цел свет . и други животинки не само коњи .