Mcdonalds ми беше all time favorite, ама ми го затворијаа. Сега го открив burger king кој што има многу сличен вкус на мегдоналдс и најчесто одам таму, но и Royal ми е тука кога сакам промена
KFC!!! во Белград е топ, во Солун во Космос незнам зашто е различно и не го бива. Треба и кај нас да донесат KFC!
Јас ќе пишам мешано и ресторани/сендвичари. Еве ја мојата листа: 1. Happy Bar&Grill (Sofia) 2. Delfina (Siricino) 3. Italiano Ristorante Gino 4. Elita (Paljurci) 5. Longurov (Stip) 6. Happiness (Strumica) 7. Meckuevska Kukja Puze (Sveti Nikole) 8. Fast Food 7 9. Garry's (Chanioti) 10. Dalton's (Lefkas) 11. Costarika 12. Gnezdo kitchen&bar 13. Fast Food Magic 14. Kebapcilnica Korabi 15. Za Merak (Stip) 16. Staro Bure 17. Tihijat k't (Kjustendil) 18. Royal (Kjustendil) 19. Dion 20. Deja Vu Не ми се под ред подредени.
Moji omiljeni su Burger King,Goodys i Dominos Pizza... mada me zanima da probam i Chitir Chicken u Tetovu..takodje Pueart ima odlicne tortilje a zao mi je sto su Surf n Fries zatvorili..(((
Затворени се сега мислам. Јас јадев неколку пати од таму, компирите беа ужас, меки, и смрдеа на палмино масло. Хамбургерот ми беше добар. Последен пат кога купив од таму, не ми дадија сок, а на менито пишува јасно дека во оброкот има сок, и девојката ми кажа ем немале чашки, ем гратис бил сокот, па не требало да се бунам. Хамбургерот од 7ца ми создава болку у желудник, затоа сега само на пола со некој ретко делам стек. Само компирите ми се убавиот дел од сендвичот, а потоа е леб и стек. Неколку пати кажувам да ми стават салата, и исто како на ѕид да зборуваш, или во едната половина ќе стават, а во другата не. Од ројал добар е криспи чикен, само што некогап ме нервира што ладни компири даваат.
Гледам дека името на темата се сменило, па да пишам сега сендвичари: Меџик, Седмица, Ројал, Чичко Стоилко (затворен е сега), Суф ен Фрајс (затворија во Македонија, компирчињата ако ви текнува) и тоа.
Грешка си, да. Чичко Стоилко ќе биде сместен во барокните бараки што дремат на секој плоштад и улица во Скопје веќе 2 години. Незнам на што се чека. Али јас за мене знам за што чекам. Чекам за сендвич со колбасица од Чичко Стоилко. Тој другиот до Чичко Стоилко (незнам како се викаше, имаше 3-4 сендвичари) е веќе преместен и си работи. Во ГТЦ.
За мене дефинитивно за тостови 5-ка у Ново Лисиче,7-ца,Ројал,Вимпи во Струга ,Силбо,Лесковачкаа ама у лепинја,Вилии полнето пилешко со црвен сос. Има уште ама веќе тоа се ресторани а не сендвичари.
Јас во Ск додека бев си го поштувавме Вили стварно ми е незаменлив со тие различни сосеви и преливи. Додека одев на факс многу сакав банички од кај бурегџилницата во подвозникот кај Автокоманда, најдобар бурек со месо сум јадела таму. Помфритот од Горки ми е незаменлив и клуб сендвичите од Бруклин. Инаку сега во мојот град немам избор ама на сите што ве носи пат тука ви препорачувам клуб сендвичи и пилешки крилца во Ирскиот паб. Редовен гостин сум и секогаш ми се најскатки овие две нешта. Сендвичите се покантни и се прсти да излижеш. А крилцата им се познати.