Кај кретенкава дома и да ја лупам од ѕид Ма се зезам со неа ли да губам време,ќе ја здоболи кога најмалку ќе очекува и тогаш може ќе се научи на понашање
Океанот ме сака мене,јас го сакам океанот...сметам дека треба да бидеме заедно.Јас и една огромна,рамна ко тепсија плажа,со доооолги бранчиња,полека си лазат до моите нозе,а до местото каде официјално започнува океанот...еехеее...има 100тина метри...во лотус позиција и ќе ве молам,едно ветре пуштете ми за филмов да ми биде поинтересен.Онаа,Гоа,досадната што ја зборувам цело време,ма да нема да се бунам и калифорниски амбиент да ме мавне.Убав воздух да си подишам,Скопје ми станува тесно,слабо го фаќам патот во последно време... Или на брдце во Сан Франциско,ми рекоа дека дишел како што јас пробувам тука да дишам,ама само пробувам,невозможно е бре...море у три лепе ако не ме однесе таму мојот прекрасен,долгодишен пријател,натурализиран американец. Или да поспијам со ангелите... Или културно да се надишам во Салсбург,покрај се останато... Или Чикаго можеби...град за гревови,јас си знам зошто. А може и Куба?!Аргентина,танго?!Може и рт Добра надеж,па да се развикам,јас сум цееееееентар на мојот свеееееееееееет,ама и на вашиот?! Се зезам. Ма било каде,Скопје ќе почнам со канџи да го кинам...тесно ми е!