и ја да ги спакувам куферас и да тргнам на северр....и да го ’’ однесам ’’ сонцето, да ја однесам топлината кај што е минусна температурата и за првпат да имааат дооооооолго летооооо.....
На диско ми се оди, или пак на свирка, ми се игра, ми се пее, ми се пие ...ама јбг, утре треба рано да станам.Одредив си ја дневната доза за денеска.
Ма какви плажи, какви мориња! Јас сакам да сум во некоја соба со удобен кревет комплетно изолилана од секакви надворешни звуци затоа што осеќам дека некој ден ќе ги искршам сите телефони дома и ќе ги убијам комшиите! Човек да не може да се одмори како што треба...
Сакам да сум некаде незнам ни јас каде само не тука кај што сум во моментот и сакам да се најдам некаде во иднината сегашноста ми е за никаде :? :? :? :? :? :?
на плажа !!! Сакам во моментов да се сончам да сум намачкана со масло и да светкам,сакам да пијам ладно коктелче да слушам реге музика или нешто слично за на плажа ,покрај мене да минуваат намеани весели и разиграни фаци и да го гледам како мирно се бранува морето.На вакво место сакам да бидам во моментов.
Сакам да сум далеку од тука,можам комотно да егзистирам на друго место надвор од државава,па и на остров,покрај крајбрежје,море...лесно се адаптирам во простор и време,па и да не бидам долги години во нашава Македонија,иако ја сакам но сепак имам чуство дека местото не ми е тука....затоа сакам да сум далеку од тука...