Дали знаете каде можам да нарачам вакво фустанче за роденденот на ќерка ми? Го имам порачано од тему но каснеа и нема шанса да стигне за 3 дена Ве молам ако знаете да не го препродава некој истово или слично ве молам пишете.
Мајки предложете ми некоја книга за добра ноќ, имаме една Приказни за мали деца, меѓутоа веќе сите приказни ни се здосадија и мене и на детево. Ми треба за над 5, 6г
https://antolog.mk/product-category/knigi/knigi-za-detsa/3-6-godini/ Овие иако вика дека се до 3 јас мислам дека се и за поголеми. https://antolog.mk/product-category/knigi/knigi-za-detsa/0-3-godini/ Мимбо Џимбо, Џиновската Крушка. „Мама ми чита“ на инстаграм разгледај ја има предлози со интересни книги за различни возрасти.
Бајки од Македонија за цела година | literatura.mk - Оваа е добра опција за поголеми деца. Исто така во Просветно Дело има повеќе книги со бајки за деца од 5.6 години. Може и оваа: Нешто друго | literatura.mk - ова е супер за зборување за различности. Оваа е исто супер Елмер | literatura.mk и оваа Елмер и Вилбур | literatura.mk и оваа Замисленото мајмунче | literatura.mk и оваа Графало | literatura.mk - овие четири се со прекрасни преводи и пораки. Можеш и сите од светот на Биби сликовниците (имаат на крај и делови за решавање со задачи). Син ми на таа возраст многу ги сакаше.
Ви благодарам на двете. Да ви сликам колку се сликовници имаме и се е веќе исчитано и на памет научено, се чудам што да им правам.. повеќето од биби, либи сите изданија.. бајки... Оваа Приказни за мали деца ни беше последна ама веќе и таа е здосадена. Баш овие што ми ги предлгате ги немаме, фала ви уште еднаш ♥️
@emits потполно разбирам што зборуваш. Ние после 5,6 години почнавме и со детски енциклопедии зашто немаше веќе бајки, приказни и слично. Сега има 10 години и сеуште не ме пушта да му ги раскренам книгите со бајки и приказни (освен оние бебешките), а купуваме нови книги и не знам каде да им најдам место. После прво одделение стана малку полесно зашто почна да зема и враќа книги од библиотека.
Ме утеши Нека се живи и здрави. Јас жалам за некои книги од детството што не си ги зачував и ми е жал нему да му ги фрлам. Јас моите ги дадов по братучеди, внуци и се каев ко добив јас дете зашто ништо не ми зачувале нека ги чуваат, ќе се снајдеме. Ова со библиотека не е лоша идеја за натака..
Ги купивме патиките од градот кај што живееме изгледа се постар модел… Сега нејќе други. Ве молам ако ги имате видено некаде или слични (ги има и на сино), 25,26 бројче.
Jas ja imam ovaa 365 prikazni. Imas prikazna za sekoj den od godinata. Ja zemav vo knizara vo Ohrid okolu 600 den bese. Ima vo poveke verzii
Здраво имаме 13м но сакам да му дадам боички или нешто да шкртка да лупа.Е сеа бидејќи сеуште сме во фаза стај у уста се,има ли такви безбедни?
Рано ти е мислам за боици и слично ама ептен ако сакаш, може вакви со вода што се бои https://extrashopmk.com/product/edukativna-vodena-boenka/ Само пример ова, по локални книжари тука и за 150тина денари сум ги наоѓала.
Нели, затоа пишав дека ги има и многу поевтини по продавници тука. Јас во локални книжари (не сме од Ск) ги имам земано од 100-150 денари максимум. Кога немаше Тему тоа