Како женче не си видела.Мора да сум ти пратила Еве ги иначе овие ги имам ,сите три за неполни 2000 ги купив со попуст.
А со перничињата се, глеам и оградичка има на некои? Незнам женче како си ме заборавила, многу се штосни
Не срце без ограда се.Јас имам транспортно креветче не ми треба оградица Ова има навлака за јорга,чаршаф долен и 2 навлаки за перница.Тие комплети со јорган и ограда се 4100 во бисер во тритекс.Некни гледав,ама многу е тоа стварно .Ќе сошиеш оградица за тие пари и плус јорганче ќе земеш.
Во ла лидија во центар.Нема многу на страната слики ама тамо има 100 вида .Има многу работи.Бањарки,пешкири,јорганчиња.Се и сешто огромен дуќан е. https://www.facebook.com/LaLidyaMacedonia/
Јас денес му пишав на фб и дека не сум од ск ги замолив да ми пуштат слики од бебешка постелнина и ми пратија едно 20тина,одбрав една и ја порачав, 1050ден се
Епа супер.Јас моиве пред 2 месеци можда ги купив ама ги начекав на 50%. На патик беа околу 500 а од хоби 750 денари.Ептен се исплатија.
Барам пролетно палтенце за мојот дечко(1,5 год) ваикини не ми се допаѓаат, во зара нема од тоа сто барав. Да ме упатите кај да барам и модели несто да видам? Мора даго дотераме за велигден
ваков зајко каде можам да најдам или нарачам..пошо сум од Тетово...од Скопје можат да ми донесат..ама од други градови би сакала да можам да нарачам
Kaj da najdam ubavi spikozni za novorodeno bebce... osven onie od tiny baby? I velicinite od 0 do 3 se pogolemi od onie 50ka 56ka?
Гледам Locco Croco имаат попуст 30% до 30ти Април. Од 0-3 ги прашав , биле стандард величина и одговарале на бројче 56. Ме интересира за бројкиве како се ориентирате, знам дека 52,56 се најмали и ги земате за новороденче ама после како се ориенирате, на пример ако земам бројче 96 за колку месеци е тоа?
Lele i jas sum haos so brojkite ic ne gi razbiram.. nekaden so prasuvam imaat za mesec,dva, tri....nekaden imaat eden model koj odgovara od 0 do 3, nekaden imaat 50ka 56ka i sl. I jas neznam kako da se vodam. Eve za novorodence so da zeam primer? Nekolku raboti eve 2 3 da recam so ke bidat taman ko za prvite nedeli.. pos ke ziam od 0 do 3.. neznam um ne me faka dame zgresam nes pa da bide ili pre malo ili pregolemo kako prepraveno haha
За новороденче ги знам само бројките понатаму не Тоа што имам читано некои што ќе изнакупуваат 52ка, а ако беебто се роди големко не го износуваат ич само една/две недели, затоа практикуваат 56ка барем да го износи еден месец. Затоа толку не ти треба количинки и од 56ка тоа ти е за почеток само. Најверојатно одат на 4 или на 6 после следните броеви и јас сум збунка цела Некои ги водат по месеци некои со бројкиве крајот да не им го најдеш.
Овие бројки се цм на бебето, за ориентација, 52,56,62,68,74,80,86,92 итн....некој фирми по месеци ставаат ознаки на облеката
Не постои 96, и мој совет- не купувај однапред многу поголеми броеви, незнаеш како ќе расте бебето. На пример мојава од 9 месеци веќе носи број како за годиначе (80 број). Иначе после 56 доаѓа 62 (како за 3 мес.), 68 (6 месеци), 74 (9 месеци), 80 (12 месеци), 86 (18 месеци), 92 (2 години), 98 (3 години), 104 (4 години), 110 (5 години), 116 (6 години) и тн.
Каде да купам лесно денес или утре органски јајца во Скопје? По можност во Карпош 1 или Центар? Има ли некои сигурни на пазарите? И пелени Sleepy?