Јас пред година две купив од Bricolage, сега одамна не сум била да видам дали има.. али тогаш баш земав два вида шаренки интересни, едни и светкави беа дури..
Каде да најдам од оние лулашките што се за бебиња како со покривче одозгора? Моментално не можам да најдам слика за какви мислам но мислам дека имам среќавано овде по форумот.
Имаше една страница на фб кај што продаваа коли на акомулатор имаше голем избор и по ефтини цени, гледав коли по 4500-5500ден,имаше на сликите цена и пишуваше од колку до колку год се колите... Никако не можам да се сетам и да ја најдам, а не е од овие продавниците за бебешка опрема.. Еве ваков мотор го имаше на страната околу 5000ден беше.. Ако се сетите ве молам кажете ми, за поклон ми е...
Во локо кроко се најевтини автомобилите, 7000 ама без лиценца. Со лиценца се 10 000 во енци менци (мерцедес), имаш и бмв и 12 000 во локо кроко (ауди).
Епа има лиценца дека моделот е оргинал, затоа се поскапи. Има и знак ауди, мерцедес итн. Без лиценца се без знак, поевтини се. На лик се исти, плус овие со лиценца се поголеми. Синко има без лиценца од локо кроко и супер е. Пресудно беше тоа што без лиценца се помали, овие со се за поголемки деца, мислам дека беа од 36 месеци нагоре. И во седиштата има разлика. Без лиценца е цело пластика и има еден каиш, со лиценца е со сунгер обложено и има каиши како на хранилка.
Види имаш во Тиверо, Бисер Импорт и Дон Андон. Тука се најевтини. Нашиот е лиценциран. Седиштето не е меко пластично е. Лиценциран е дизајнот и се нешто поскапи.
Каков автомобил имате? Од каде го купи? Колку пари? Нир гледавме во енци менци, беше изложено бмв ама не ни се допадна. Во енци менци имаше ауди ку 5, цената беше 12 000 и седиштето беше меко. Имаше знак ауди и бешр поголемо. Има појас и за рамена и за појас доле. Ние купивме нелиценциран, 7500, со тврдо седиште и без знак. Нашата има еден појас.
Од енци менци мерцедес, 13 и нешто беше. Има знакче и еден ремен со тврдо седиште. Има опција и за рикверц пазете на тоа поевтините модели па и некои поскапи немаат таква опција. Има далечински уптавувач и плус педала кога ќе биде поголем. Усв, светла, музика, 3брзини. И гледам сега за сега батеријата баајги ни држи.
Истото го има и бмв на синко. Ние си го лиценциравме, му залепивме знак напред и позади. Е нашето е доста помало од мерцедесот, вие ке го возите до 3 години, ги гледав димензиите. Истите опции - далинско, 3 брзини, напред назад, свирка, музика, усб и мемориска може за мп3, педала, светла. Батерија ни рекоа држи 3 часа константно возење, и толку навистина мислам дека држи. Се полни 12 часа.
Препорака од каде може да набавам чадорче за количка и каде може да најдам вртелешка за над монтажно креветче (да се прицврстува за креветчето со штипка)?
Каде можам да купам шишиња и цуцли на Авент? Во дилема сум меѓу Нук, Авент и Томи Типи. Кои се најдобри?
Сега баш купив минатата недела. Во Енци Мени има крем и црно, со фина заштита од УВ, околу 1500-1600 мислам дека го платив. Можеби има и на други места, на пример во Џамбо. Ќе пишат и за други места.