1. Waikiki, бидејќи нудат квалитетни, памучни производи по пристапни цени. Online до сега сум нарачала само од Енци Менци, поради попустите кои ги начекав на чико облеката. 2. Најмногу ми фаќаат око производи во кои се опфатени сите три параметри: добар материјал (100% памук), квалитет и соодветна цена, бидејќи децата многу брзо ја надраснуваат облеката. 3. Има избор на нашиот пазар, меѓутоа она што сум заприметила е дека има значително поголем избор на облеката и асесоарите за девојчиња, отколку за момчиња. Ова е генерално за повеќето брендови и продавници кај нас. За крај, сметам дека треба да се прошири асортиманот на облека за момчиња, без разлика дали се работи за шпикозни, панталончиња, блузички, лигавчиња и сл.
Еве: 1. од вајкики што купив супер квалитет баш убаво си ги носиме, од интернет што порачав турска роба ништо не ми се допадна (бои избледени од прво перење, ракави големки како за годиначе надоле мало...) од h&m што препродаваат онлајн ми се скапи: па има цени онлајн страна знаеме колку идат (а баш се квалитет бидејки ми имаат донесено од европа)...и други слични брендови се е ок... од џамбо ми донесоа две боди исто ми се допаднаа... а се по супер цена...еве сега порачав од овие англиските со цена се ок па ќе видиме 2. Памук сакам убав мек значи се бара квалитет и цени нормално како за во Македонија 3. Доволно продавници да, но не и избор (Сите нудат иста роба, исти цени ) Онлајн купувам со оглед на вирусот ковид, инаку на невидено, на непипнато на македонски онлајн пазар НИКАКО
Касно видов барем поголемки ке земав ако се мали ќе идат на подарок имам на кого..инаку порачав од angel baby најверојатно се тие истите
Може ќе му се фатат на твоето. Не дека му се мали ама ептен, ептен се точни, а ракавите тесни и не се еластични да можам да ги раширам. Му облеков едно и едвај го соблеков, плачеше и јас се препотив.
И јас да се пожалам дека не се истиот квалитет. Од Tiny се растегаа и ги носеше дури повеќе од вообичаено, сега земав за 2г и и се скроз точни што значи до 2г нема шанси да и бидат. Дали се сменети скроз ќе знам кога ќе порачам од Tiny пак.
1. Имам алишта од скоро секој бренд достапен тука, од картерс и окаиди, зара, до ваикики и локални продавнички. Порачувам онлајн ама не сум презадоволна, најчесто моделите се мали, ги мрзи да ми пишат мерки (со исклучок на една продавница), бојата избледува брзо. Цените во однос на квалитет се пренапумпани. Продаваат турска роба по цена од 900 денари за тренерки. По неколку порачки се откажав и само зара и окаиди порачувам. 2. Цена во однос на квалитет. По тоа прашање, ваикики се незаменливи. Памук со најприфатлива цена, модерни и не се уништуваат на 60. 3. Се можеш да најдеш на нашиот пазар. Алишта, дополнителни работи (како гнезда и сл), обувки. Имам син, па аксесоари не ми требаат.
По долги се бодињата? Јас уште трудна земав од 3-6 по кратки рачунајќи да не се помали за да и ги носам летово. и стварно еве 3 месеци наполнивме и веќе доле едвај ги закопчувам а вака во тело и се таман не мн претесни.. од други имам слушнато дека поголеми им доаѓале според број и не ми е верно некако
1. Онлајн сум купила само од проврени продавници како на пример оние што носат bibaby, disney, george, h&m, облека од органски памук. За квалитет и цена најдобри ми се работите од Ваикики дефинитивно. Особено за бебиња што брзо ги надраснуваат работите воопшто не ми значи да е брендирано. 2. Пред се да е добар памукот. Од продавниците што продаваат турска гардероба не сум ич задоволна. Ниту величините ниту материјалите не им се како што треба, а и најголем дел од работите ми се многу кич. 3. Фалат продавници како h&m, c&a, next...Фали креативност на оние домашни компании што произведуваат бебешка облека и аксесоари. Дрвените аксесоари и детски играчки што се изработуваат и продаваат се ненормално скапи за наш стандард....Фалат многу модерни работи На инста следам еден куп странски најмногу германски и полски профили на фирми со преголем избор на гардероба, аксесоари за детска соба, играчки... И само си велам, кога кај нас ќе донесат нешто вакво
И на моево од Џорџ тие што ги порачав кнап му беа на 3 месеци, а зедов 3-6. Едвај му ги соблекував. Убави, прекрасни, но со бројкиве нешто утка е. Не знам дали во перењето се смалуваат, но ги перев на 30. Порачав од Брендирана облека за возрасни Лондон.
1. Многу често купувам онлајн, досега ништо што сум порачала не ме разочарало, внимателно одбирам, купувам и брендирано и небрендирано. 2. Материјалот и квалитетот ми се пресудни, како и уникатноста на парчето. Око ми фаќаат само специфични работи, купувам облека во речиси сите можни бои, иако имам момче 3. На пазаров и има и нема доволно. На пример, јас повеќе сум по спортските брендови, па ни недостига малку поголем избор за најмалите, обично се застарени модели со цени до небеса. Инаку имаме убава понуда на памук, па и турскиве парчиња што сите ги хејтаат. Недостига повеќе избор на облека за машки деца! Ми се темни кога ќе ги видам комплетчињана, демек за дотерување, како некој мал дедо или келнерче, старомало делуваат
 старомало, ме насмеа. Јас комбинации за дотерување правам од зара или окаиди, иако до сега само три пати му облеков кошула и фармерки. Инаку, не ги хејтам турските парчиња, квалитетни се, ама сакам нормални цени, а не набавна 3 евра, продажна 15. Убаво ти текнало и за боите. Може малку да прикочат со плава боја. 90% од облека за машко во маалски бутици е плава и вришти МАШКО Е! Јас сакам неутрални бои а тешко се наоѓаат.
1. Најчесто ваикики купувам зошто екстра квалитет ( се перам на 95 степени ништо не избледува) 100% памук квалитен што се вика скоро по пазарски цени. Онлајн не купувам зошто сакам да ги видам големините инда го пипнам материјалот. Ако има опција за некоја продавница што веќе ја знам така веќе може да порачам. Околу брендовите освен за чевли за облека е фрлање пари и исполнување хирови и желби на родителите на децата не им се потребни брендови 2. На сите заедно во пакет 3. Недостига избор и конкуренција
Јас и на долги нарачав од 6-9, го чекам татко ми да ги донесе. Се надевам дека барем малку ќе бидат поголеми да не ги поноси само две три недели. (Да не испадне во право татко ми, дека дур си дојде он ќе и се омалат )
Добро што пишавте за бодињата на Џорџ, ќе се залетав да нарачам, баш во Tiny Baby Shop видов дека донеле. Од Џорџ имам 3 шпикозни за 3-6 месеци, убав е памукот ама бебе уште не е родено па не знам како ќе му бидат