у Скечерс немаат нешто зимско? нивните патики/чизми мислам се нешто најудобно.А и Антоније ги пофали нив како одличен избор за деца поради тоа што се меки и лесни свитливи а имаат внатре и мемори пена
Kade se naogja? Inace da sovet od nego mi e, da se vitkaat kaj prstite pozadi kaj petata da se cvrsti i vloskata da e ramna obicna ne anatomska/ortopedska. Ama nemozam da najdam sve se tvrdi kamen zimskive so krzno vnatre deka sakam da go topli.
во Сити Мол имаат дуќан.Он ми викаше и да земеш тврди чевли ке ги омекнеш рачно .Демек со рака да ги превтикувам напред додека не смекнат малце. јас лани такви тврди земав од Адидас.Годинава крзнени меки зедов од Зара ама не ќе бидат за на снег тие.
Haha i mene taka mi vika, neka dojde on da gi omekne ako ne, pogotovo kako toa paticeto sto go pokazuva sto se vitka epten nema sansi do tolku da omeknat. Jas sakav timberland da mu zemam vikam ke gi omekne mm po doma ke gi vitka ama ne bre nema sasni da se svitka. I eve uste si seta po ladnovo so paticinja kutriot nas problemot ni e sto on samo sto proode i stvarno treba epten meki da se da se vitkaat, da bese pogolem drugo ke bese, plus i nema sekade mali brojcinja 21/22.
Пред 4 денa вo Скечерс вo Сити мoл имaше сaмo еден мoдел нa чизмички и вooпштo не беa меки ниту свитливи. Не знaеa дa ми кaжaт дaли ќе дoбијaт други- oвa зa дo 27мицa брoјче. Инaку и јaс тaму пo препoрaкa oд дoктoр aмa изгледa декa пaтики oд тaму ќе се нoсaт, чизми тешкo. Акo нaјдеш нештo сooдветнo спoдели
@TheSecret, @*Лорена* мене педијатар ми кажа тие за надвор не мора да се баш такви зашто не ги носи долго во текот на денот зимно време. Побитно е дома какви обувки носи. Така што јас му бирам да се топли зимските чевли и толку.
Јас му купувам на Цицибан топлинки. Лани зимата носеше меки кожни баш тенки и ич не одеше убаво со такви. Со Цицибанот почна убаво да гази. Одеше навнатре со прстињата понекогаш и ептен приметливо. Со тек на време се средува ама зависи од обувките што ги има на него дали стапнува правилно или не. Сега најново го приметив дека понекогаш гази и на прсти ама тоа наводно било нормално. Препораките за обувки варираат од ортопед до ортопед така што ако си се одлучила за еден ортопед слушај што тој/таа кажува. Мене ми кажа по дома со ортопедска влошка, меки и со потпра позади, за надвор не е битно, ама на песок, трева и слични нерамни подлоги обавезно да оди бос. Одењето бос да го практикуваме почесто зашто тоа најправилно го дразнело стапалото. Дома со влошка зашто рамна тврда подлога не била добра за стапалото (ние сме дома со пархет секаде и само едно единствено мало килимче).
Nie po doma sme so onie corapi so koza odozdola. Naprakticni se i nema sansi da bidne nesto od nepravilen izbor na toplinki, a voedno toplat i ne se lizgaat na parket. Za nadvor so patiki sega za sega i barame nekoi kondurki/cizmi za zimava. Bas zatoa @JoyJoy za po doma deka e podolgo vreme od nadvo treba nesto polesno po moznost bos ili corapi nemora i doma da se stiska so obuvki, a za nadvor meki kaj prstite zà da gi vitkaat polesno i neanatomski/neortopedski zosto ortopedsikite se za onie koi imaat problem so stapaloto pa so niv da se sanira toj problem a kaj zdravo stapalo obicna prava vloska. Taka mojot ortoped preporacuva a i majka mi e fizijatar pa i ona deli vakvo mislenje, sepak sekoj ortoped razlicno
Мојот со такви како чорапи паѓаше постојано. Му се виткаше ногата. Ги пробав и јас за возрасни верзија и мене ми е исто. За време на проодување носеше кожни цели на Dotty fish https://www.dottyfish.com/shop-categories/boys/ зашто ортопед ни рече бос или со нешто такво да прооди за да ја осеќа подлогата. Со нив газеше стабилно и навнатре многу. Реков ќе купам од чорапите демек и поефтини ама со нив немаше шанси да се исправи му се виткаше ногата при станување зашто од горе се еластични а долу не лизгаат. И мене ми беше истото чувство. Ја купив зашто ептен се исплашив дека нешто не е во ред со детето. Цицибан со влошка купивме откао на преглед ортопедот ни рече на такви да зд префрлиме. Кумт ми е физијатар и сд сложува со влошка. Мислењат се поделени околу тоа.
Neznam mene bas ok mi se gledaat tie corapi, a moze e i do deteto, mojov e epten stabilen i podvizen masala nema gajle i kga ke se zasopka odma ramnoteza odrzava da ne padne.Isto i ovie se so koza odozdola taka da isto ti se faka samo sto poveke toplat. Na ovie mislam https://www.google.com/search?q=kids socks antislip&safe=active&client=ms-android-jeko&prmd=ivsn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjWtMXgwuLXAhXIZFAKHTd6ArgQ_AUIEigB&biw=360&bih=560#imgrc=Loq9ZQj3FKaOvM:&isa=yIma li i za vozrasni, kade? Da si kupam i za mene