Изгуглај за wubbanub, јас ги знам во Австралија беа хит ама овде не најдов, велат као малото животинче помага да не му падне цуцла од уста додека спие. Помагало на мајки чии бебиња се буделе често кога ќе им падне цуцлата, ама сепак не се препорачува кога се ептен мали навечер да ги оставиш со животинчето поради СИДС. Што знам, не успеав да ги испробам, моите колешки од таму сите ја користеа
Ако беба е како мојава да не заспива без цуцла, ваква цуцла ќе ме спаси од вади-стави додека не се успие. Значи додека да завлече сон, може сто пати да и падне од уста цуцлата и јас морам сто пати да и ја бутнам во уста, а тек после сама ја плука…. Ова ми се гледа дека нема да паѓа баш така лесно.
Каде може да најдам боди по тенки прерамки како на сликата, а да е многу тенок материјалот? Барав низ Бисер и Капитол, не најдов.
И јас пред некој ден му купив на синко како првата, радости е, ептен се изигрува бебе. За подлога имаш во ПиКи убави шарени по 600 ден големи како тепихче, дебели 1цм, јас имам една за дома, една за во двор, ептен искористени се.
Емка веќе ти одговорила. Јас само да се надоврзам дека мислам во Ситник дека се најефтини - 1300 денари, 240 цм и убави се навистина.
Mamicki kaj da najdam da moze da se poraca na strana gnezdo ama da ne se ceka , gotovi da imat, ima sansi za takvo nesto, ili eve struzanka dali imat tamu moze soprugot da otide