Ми фати око игралнава.. Дали некој ја има, добра ли е? Се извинувам доколку прашањето не е во соодветна тема.
@marta993 @IRBBB да јас ја имам, мене ми заврши многу работа, ја ставав и седеше по 40мин ги бркаше играчките… сега веќе се врти на сите страни и не ја користиме баш ама сите играчки ги откачивме и да напоменам дека книгата ни е најомилена
Boze me sacuvaj, kakvi bezbednosni pricini ? Od metro ipol lizglaka i klackala podinata 2cm od zemja ??????? Pa ajde ako ne ke si nabavime edno stakleno zvono i neka rasnat vnatre
Ќерка ми од паѓање врз дрвена играчка имаше изротирано запче спремно за паѓање, а потоа расцепи долна уста на дрвена масичка, завршивме на шиење на максило фацијална. Се случуваат непланирани работи, наше е како возрасни да припазиме на што може да се повреди детето. Не е поврзано со чување под стаклено звоно.
Ја имаме оваа игрална и ептен ни врши работа, порачав и душек специјално за да биде помеко и за спиење. ОД 5 месеци до 7+++ ужива внатре со играчки, се превртува, почна да лази, јас си бркам работа, бебе знам дека е на безбедно Би сакала ваква да имаме ама нема тука... или не сум сретнала
За во дворче имаш милион различни . За лизгалки посебно - димензии секакви , ама незнам ни зошто ти е сега лизгалка па и ваква лулашка кога можиш од оние за вежбање моторика да и наредиш да лазе да се искачува спрема возраст што се наменети. За оградици имаш слични во Андреј Компани ама тие се за дома. Масичката и таа не ти е потребна сега , а исто имаш секаде вакви , секакви шари. Земи подобро проодувалка и нека мава чепка на неа . Коњче клацкалка исто дрвено , пластично секаде има , ама и за тоа е потребно стабилно седење. Убаво е се на сликата ама далеку од потребни и се овие работи уште една год , освен топките што се соодветни за неа. За нејзина возраст имаш многу добри работи за вежбање фина моторика. И да биди претпазлива со дрво , да може е безбедно не е кинеска пластика ама ударите од дрво се многу лоши . А она ќе влезе во период на лазење седење , паѓање . Не е стаклено звоно работава туку мерки на претпазливост. Пушти а во игрална или по земја со еден куп занимации околу , тоа е се што и треба сега на неа најдобронамерно , да не ми се акниш и мене сега
Мајки, ми треба помош незнам од кај да најдам патичиња, чевлички нешто што ќе одговараат за фустанчево, не сакам босо да ми биде детето Ако сте сретнале некаде по некоја страна кажете ми сакам онлине да нарачам. Имаше едни бели патичиња со жолти цветчиња нешто такво ама не се сеќавам кај ги видов. Еве го фустанчето.
Ми треба едноставна подлога или теписонче нешто што е и лесно за одржување за бебето да си го ставам доле на земја. Што би ми препорачале и од каде? Тенкс