Види во bebehome. Повеќето се one size за до 24 месеци ама мојата спиеше уште од 4 во неа. Таман може две сезони да истераат со неа.
Јас имам зимска од тила, со долги ракави ама дебела, внатре памучна, однадвор како плишана (не е плиш, не знам точно како се вика материјалот). Не ја препорачувам, бидејќи од шо е многу дебела бебе не можеше да ги мрда рачињата и ич не ја искористивме. Не земај таква.
Јас имам зимска од тила, со долги ракави ама дебела, внатре памучна, однадвор како плишана (не е плиш, не знам точно како се вика материјалот). Не ја препорачувам, бидејќи од шо е многу дебела бебе не можеше да ги мрда рачињата и ич не ја искористивме. Не земај таква.
Истото бебе како твоето го имам лани имав земено памучна вреќа од Тила (не таква термо плишана како @IRBBB ) и баш сум задоволна. Не многу дебела, мека, убаво топли. За Скопје со парно таман. Здравје и за зимоска ако се отскрива планирам пак да и купам.
После 7ми скок, тогаш стекнуваат вештина за употреба на прибор, рано ви е. Колкаво беше твоето мама? Си пробала да ѝ дадеш од вашиот прибор мало лажиче/виљувче чисто дали има интерес? Јас имам силиконски со дрвена дршка од али ги порачав, лажичето го користиме за грчки јогурт, павлака, нешто шо е само да мавни и в уста да носи, шо не треба да се нацрпи оти рамно е, ама виљушката не е убава, ништо не можам јас да набодам, а не па тој. Еве ги MKD 84.63 54%OFF | 2Pcs Food Grade Silicone Tips Baby Feeding Training Spoon and Fork Set with Wooden Handle Toddlers Infant Eat Independently Accehttps://a.aliexpress.com/_mstgdc6 Кога беше помал и јас му ги полнев лажичките, овие ги користевме MKD 95.59 30%OFF | 2PCS/Set Pre-Spoon Baby Spoon Set BPA Free Silicone Self Feeding Utensil Baby Weaning Spoon for Kids Ages 6 Months+ https://a.aliexpress.com/_mPeDDc2 А сега му имам земено прибор од дм, мислам дека 300 ден беше
Сега направи годинка. Дека нејадачка па јас прибор да о земам . Сака со прсти да јаде сама и се шлапа.и да грицка сама. каши јок. Не е вешта со нашиот прибор, ама овие со мали дршки може ќе се згодни. Сакам да пробам, ако не понатака. @Mucika он лајн е ова?
И син ми е во клубот на нејадачи, ама да знаеш дека нов прибор, нова чинија, чашка му будат интерес и желба да ги употреби и да јади нешто. Можеби и кај вас ќе пројде тоа и ќе се роди некоја желба. И да не е вешта, нуди ѝ и биди трпелива, ќе се научи.
Да да, затоа сакам да пробам. Дека е ситна акон и ставам во тањир не млже да фати ништо . Директ на масичка и ставам парченца.
Во хранилка седи? Висок ѝ е послужавникот? Треба да и е на ниво меѓу граден кош и мешето за да ѝ бидат слободни рачињата да може да зема храна. Ако е толку ситна и ѝ е ниско, реди крпи на седиштето. Тањири користам силиконски, со прегради, не се високи да не може да дофати јадење.
Оо па еве кај е тоа за 3 месеци . Не ни очекувам порано, него не знам дали е соодветен. И јас само експериментирам, да видам дали магично ќе се пројаде. @brm_brm онлајн е да, сега само лажичката ја зема мојава и увек ја врти од страната кај што нема храна, се чешка со тоа гуменото го јаде.
Мајки каде да најдам убави фигури од животни? Освен стори бокс, преубави се, ама солени ми се, сакам повеќе да земам.
Фала мама. И ставив перниче и оп добив детенце на столче а не како претходно само глава и се гледаше. Не ми текнало до сега еј. Мада некако денес не е расположена за јадење ама чофна нешто како врапче со раце. Направив кашичка и не ја сака со лажичка .Тостирав леб и и давам си грицка .скршив мали залченца натопени во каша, е така јаде.. А кашата со лажичка не. *да се разбереме дека касна 5-6 врапчешки залчиња* одржаваме линија