Полека мама. И мојот врабец колва по некој залак, ама нека. Па подобро да има за ставање отколку за губење килограми. Штом не е спремна за прибор, не форсирај. Нека стои до неа, јадете заедно со неа да ве гледа како користите прибор и како џвакате, па ако изрази желба, супер. Плус таа колку шо се сеќавам е прематурче. По корегирана возраст гледај на солид стартс како да ја сервираш храната за 9-12 месеци. И каши да ѝ даваш, не мора наеднаш со големи парчиња, да не ѝ дојде голема промената од мазно блендирано. Полека, со трпение, ќе биде. За сите и за нашите.
Да, порано е родена. Нешто сака парченца а некоја каша кај шо има парченца не. Затоа не форсирам. Само ме радува шо има интерес и става парченца во уста. Парченцата ми се како нејзино нокте и меки, за да се навикнува. А многу сака да грицка
Дали некоја мајка има нарачано од едноделните купаќи од зара, дали одговараат за бројот, пример за 15 месеци број 92 би одговарало? Во продавниците ништо нема останато да видам отприлика за бројот.
@LazaLaza те молам мама просветли ме камерата за надзор од кај ви беше купена? Не можам постот да го најдам, а знам од тебе беше
Повели https://www.instagram.com/p/Ccy6buDBZtw/?igshid=YmMyMTA2M2Y= Ако не е достапна види и во алфи ја имаше ја видов пред некоја недела
Од каде да најдам багер или булдужер играчка , не за возење него таква помала за играње, внук ми е 3 год. и само тоа го интересира
Здраво, каде да купам свеќа за торта една поголема и подебела од стандардните мали што одат во комплет? Бела или плава ми треба
Женски сте виделе ли некаде мала трамболина за дома ама со мрежа до горе? Оти сите малечки се без заштитна мрежа.
Девојки, дали имате некаде видено ваква перничка? Бебињава имаат деформитет на главите едното од раѓање другото од лежење само на страна и никако не можам да ги наместам да лежат право на тил за да им се среди. Оваа перница ми личи доста практично за денски дремки. https://www.instagram.com/reel/CfCePiMjh2H/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Препорачувам памучни од тритекс или ело. Моето е зимско и повеќе педијатри ми кажаа дека плишано не препорачуваат
Не е препорачлива ваква или било каква перница. Јас малиот го ротирав на различна страна во креветчето да спие, затоа што секогаш се вртеше накај мене и така успевав да спие на различна страна наизменично.