Не е проблем за вртење на страна, се вртат сами на двете страни, главчето назад им е испакнато а од страните сплескано (јајцевидна форма). Педијатар ми рече да земам перничка, инаку знам дека не е препорачливо и би користела само кога ми се на видик цело време.
5 недели. Едното се роди така веројатно зашто таква му била положбата во меше бил притиснат, а другово сега почнува да му се деформира зашто само на страна лежи.
Според мене премногу се мали за било што. Толку мали бебиња нормално е да спијат со главчето на страна, а премногу е рано за да имаа траен деформитет. Ама ако така те советувал педијатар.
Јас мислев да почекам до прегледот на ортопед да видам што ќе кажат ама сакав да набавам перница во меѓувреме за ако препорача и тој. Фала ти на одговорот во секој случај
Ние го земавме од смарттојс пиклеровиот триаголник и ептен ми се допадна и изработката и квалитетот. Уште не го користиме освен за лижење и гризење.
На моето бебе вакви многу му беа интересни што се закачуваа над него и си ги тегнеше со раче https://www.encimenci.com.mk/igrachka-za-kolichka-ma-mun-3m-chicco-009070000