Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде да најдам/купам за најмалите?

Дискусија во 'Бебе' започната од Katerina2017, 7 јуни 2017.

1. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    @emkaemka
    Да пишам лично искуство со коцкиве. Истите ги имаме со истото камионче. Моиве деца не ги сакаат. Уствари не се коцки, меки се и ништо не можеш со нив да направиш, освен две три една врз друга да ги ставиш. Дур беа до кај 8-9 месеци ги факаа префакаа, сега ни големиот, ни малиот не ги погледнуваат. Плус некој материјал се гумен, што се се лепи на нив и за брзо време грозни стануваат, па само ги премивав.
    Е камиончето го утепаа од играње и возење и товарање. Во сите игри им е вклучено и седат на него. Само тоа ми ги оправда парите :)
    За иста цена јас би купила обични коцки само покрупни. Исто ке си игра со нив како со леплививе, а кога ке потпорасне и ке гради со нив. Плус на моиве омилено им е што поголема кула да им изградиш, а он да ја сруши, а со гумениве не може.

На emkaemka и Ano им се допаѓа ова.
  2. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.726
    Допаѓања:
    18.440
    Ама ти гледаш од перспектива на поголеми деца и така и би се согласила со тебе.
    Но во моментов бидејќи и ние го имаме камиончево со коцки (бебе 7+) кажувам дрка е е најиграната играчка со коцки на син ми седнат на под. Ги фаќа префаќа и гризе, таман гумени а он се става во уста. Коцките му ги редам нагоре па он ги растура и така се занинаваме а најповолно кај овие коцки е што сега додека е мал и седи се превртува и често треска со глава на под е што се меки па кога паѓа врз нив не крши глава. Замисли да се од обичните :/ Милион дупки би имал на глава. Тие се за поголеми деца кои сакаат да градат. Мекиве бркаат работа до година верувам... А камионот го товари и растовара, мал е да го вози но го превртува и го игра ептен. Убава играчка и вреди за парите според мене. Пластиката топ квалитет.

На irena.1 и emkaemka им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Јас имам на Safety 1st, убаво квалитетно, за 0+ е дури.. :) но продавницата во Ситимол, Бебеконфорт ја затворија, мислам преместена е, но незнам каде... ако знае некој нека каже, од таму ми е купено :)

На Среќичка му/ѝ се допаѓа ова.
  4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Абе секое дете различно. Кај нас не ги оправдаа парите. Околу 8-9 месец ги факаа, после само расфрлени стоеа.

На Igle и emkaemka им се допаѓа ова.
  5. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

Бебекомфорт сега се наоѓа во Беверли Хилс :)

На mariz и Среќичка им се допаѓа ова.
  6. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Фала ви :) Ќе земеме такво :)

7. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Во петокот го купив во Локо Кроко 4890ден LC2 Трициклот единствен беше со гуми на пумпање. Таков баравме и само таму најдовме и само тој модел беше со гуми на пумпање од некој 6-7 модели кој ги имаат. Праќаат и по карго мислам види на нивната страна. Само наслонот на овој е статичен. Ама единствен беше со убаво седиште и наслон и со меки подлоги. До 25кг е.
    FB_IMG_1521488963979.jpg

На muchacha_a, pile30, LanaDelR и 2 други им се допаѓа ова.
  8. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Девојки да ве замолам која од вас има купено или видено ЦРВЕНИ патичиња за бебе да ми пушти слика или пише каде да идам да купам. Бројче да е 19/20 мада калапите не им се исти на сите. За ноџе 12,5см ми требаат. Убава црвена да се и да се меки и долен дел флексибилен за проодување.
    До сега на Sportvision страната на гугле барав и неможам да најдам имаше само над 23бр. Се мислам до Борис Трајковски да видам таму ама да не акам со малиот џабе во гужвата.
    Бев во Кеги шус зашо имаат за проодување многу добри модели и само бели и тегет имаше оние со патент одоздола и земав тегет.
    Ама ми требаат баш црвени патичиња и фраерски да се да му одговараат на останатиот аутфит :) за 1виот роденден го спремам дај помагајте :whew:
    И црвени наочарчиња ( црвена рамка ) каде да купам ама од оние гумираните ми требаат ( за бебе/дете ).

Последна измена: 19 март 2018
  9. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas i kupiv crveni paticinja od waikiki.Od maskiot oddel:)Imam postirano i sliki vo temata

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    http://shop.arthurs.com.mk/index.php?route=product/product&path=118_122&product_id=55 Vaka nesto..mislam deka ima i so lepenki namesto vrvki,sin mi ima samo sto nie od solun gi zemavme..

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Eve.Neznam dali ti odgovaraat.Da ne ti se mnogu ednostavni.20ka se
    Screenshot_2018-03-19-23-22-26.png

Последна измена: 19 март 2018
    На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    7.626
    B0A3EF97-32DF-4AA3-A256-137DFEC52C63.jpeg Сте виделе ли негде?

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Мислам дека ги има во Киндерленд во Буњаковец и Крш во Сити Мал

На Minnie-e му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    @stevemila , @Elenche87 фала ви.
    Несакам налик стартки има такви платнени. Сакам баш патиче нешто ваков модел на кожа.
    Qq5eT0bn Nike.jpg

На Mimmi39 и stevemila им се допаѓа ова.
  15. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.009
    Допаѓања:
    32.445
    Баш се стите различни. Мојов па сака да ги реди како кула и се обидува да ги нареди без да му паднат. Има плачки пошто се меки па не се стојат баш добро ама него па тоа му е предизвик. Плус пластиката на автобусот е топ па издржува газење, фрлање и слични. Во него товари и други работи.
    @Minnie-e види во Беверли во Бебе Центар. Увозници се за Клементони.

На Mimmi39, emkaemka, Minnie-e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. GFlower

GFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    240
    да се надоврзам на муабетот за патичиња... од каде земате за проодување патичиња освен цицибан и остали со астрономски цени?

17. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Имаш во кеги за проодување 1390 беа.

Прикачени фајлови:

На manako1, Mimmi39 и GFlower им се допаѓа ова.
  18. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Овие Кики што ти ги постирала ги купив пред некој ден. Искрено за разлика од сите дома останати што ги имам овие се најдобри и најлесно и најкомотно им се облакаат. Реално поефтини и квалитетни за проодување ( меки и флексибилни) нема. Искрено овие на Кеги се баш за проодување совршени. Ене имам неколку пара адидас и H&M и многу му се тешки за газење, тврда е подлогата не е флексибилна не се витка баш. Ептен се тврди доле и неможе убаво да гази му се превиткува стапалото и така за украс сеа ни се дома . Овие на Кеги ептен се меки и таман за проодување да се оформува стапалцето. Имаш неколку модела од овие за проодување со патент. Сега треба и сандалки да им стигнат.
    Еве ти цени и модели.
    http://www.kegishoes.mk/bebeshki-obuvki-za-prooduvaњe

Еве ти за нив :
    15215536351301267308219.jpg

Последна измена: 20 март 2018
    На kiki_riki, Mimmi39, emkaemka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    4.290
    За проодување мора баш такви специјални патичиња/кондурчиња? Не може босо по дома или со некои други, лесни и обични?

20. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Најдобро е босо, дури и продавачката во кеги така ми рече мене. Овие за надвор. Ние не купивме вакви и зедовме патичиња.

На stevemila и Mimmi39 им се допаѓа ова.