Форумџика на годината

Каде да најдам/купам за најмалите?

Discussion in 'Бебе' started by Katerina2017, Jun 7, 2017.

1. irena.1

irena.1 Форумски идол

@emkaemka
    Да пишам лично искуство со коцкиве. Истите ги имаме со истото камионче. Моиве деца не ги сакаат. Уствари не се коцки, меки се и ништо не можеш со нив да направиш, освен две три една врз друга да ги ставиш. Дур беа до кај 8-9 месеци ги факаа префакаа, сега ни големиот, ни малиот не ги погледнуваат. Плус некој материјал се гумен, што се се лепи на нив и за брзо време грозни стануваат, па само ги премивав.
    Е камиончето го утепаа од играње и возење и товарање. Во сите игри им е вклучено и седат на него. Само тоа ми ги оправда парите :)
    За иста цена јас би купила обични коцки само покрупни. Исто ке си игра со нив како со леплививе, а кога ке потпорасне и ке гради со нив. Плус на моиве омилено им е што поголема кула да им изградиш, а он да ја сруши, а со гумениве не може.

emkaemka and Ano like this.
  2. Igle

Igle Популарен член

Ама ти гледаш од перспектива на поголеми деца и така и би се согласила со тебе.
    Но во моментов бидејќи и ние го имаме камиончево со коцки (бебе 7+) кажувам дрка е е најиграната играчка со коцки на син ми седнат на под. Ги фаќа префаќа и гризе, таман гумени а он се става во уста. Коцките му ги редам нагоре па он ги растура и така се занинаваме а најповолно кај овие коцки е што сега додека е мал и седи се превртува и често треска со глава на под е што се меки па кога паѓа врз нив не крши глава. Замисли да се од обичните :/ Милион дупки би имал на глава. Тие се за поголеми деца кои сакаат да градат. Мекиве бркаат работа до година верувам... А камионот го товари и растовара, мал е да го вози но го превртува и го игра ептен. Убава играчка и вреди за парите според мене. Пластиката топ квалитет.

irena.1 and emkaemka like this.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Јас имам на Safety 1st, убаво квалитетно, за 0+ е дури.. :) но продавницата во Ситимол, Бебеконфорт ја затворија, мислам преместена е, но незнам каде... ако знае некој нека каже, од таму ми е купено :)

Среќичка likes this.
  4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Абе секое дете различно. Кај нас не ги оправдаа парите. Околу 8-9 месец ги факаа, после само расфрлени стоеа.

Igle and emkaemka like this.
  5. pile30

pile30 Популарен член

Бебекомфорт сега се наоѓа во Беверли Хилс :)

mariz and Среќичка like this.
  6. Среќичка

Среќичка Популарен член

Фала ви :) Ќе земеме такво :)

7. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Во петокот го купив во Локо Кроко 4890ден LC2 Трициклот единствен беше со гуми на пумпање. Таков баравме и само таму најдовме и само тој модел беше со гуми на пумпање од некој 6-7 модели кој ги имаат. Праќаат и по карго мислам види на нивната страна. Само наслонот на овој е статичен. Ама единствен беше со убаво седиште и наслон и со меки подлоги. До 25кг е.
    FB_IMG_1521488963979.jpg

muchacha_a, pile30, LanaDelR and 2 others like this.
  8. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Девојки да ве замолам која од вас има купено или видено ЦРВЕНИ патичиња за бебе да ми пушти слика или пише каде да идам да купам. Бројче да е 19/20 мада калапите не им се исти на сите. За ноџе 12,5см ми требаат. Убава црвена да се и да се меки и долен дел флексибилен за проодување.
    До сега на Sportvision страната на гугле барав и неможам да најдам имаше само над 23бр. Се мислам до Борис Трајковски да видам таму ама да не акам со малиот џабе во гужвата.
    Бев во Кеги шус зашо имаат за проодување многу добри модели и само бели и тегет имаше оние со патент одоздола и земав тегет.
    Ама ми требаат баш црвени патичиња и фраерски да се да му одговараат на останатиот аутфит :) за 1виот роденден го спремам дај помагајте :whew:
    И црвени наочарчиња ( црвена рамка ) каде да купам ама од оние гумираните ми требаат ( за бебе/дете ).

Last edited: Mar 19, 2018
  9. stevemila

stevemila Форумски идол

Jas i kupiv crveni paticinja od waikiki.Od maskiot oddel:)Imam postirano i sliki vo temata

Mimmi39 likes this.
  10. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

http://shop.arthurs.com.mk/index.php?route=product/product&path=118_122&product_id=55 Vaka nesto..mislam deka ima i so lepenki namesto vrvki,sin mi ima samo sto nie od solun gi zemavme..

sofi2107 likes this.
  11. stevemila

stevemila Форумски идол

Eve.Neznam dali ti odgovaraat.Da ne ti se mnogu ednostavni.20ka se
    Screenshot_2018-03-19-23-22-26.png

Last edited: Mar 19, 2018
    sofi2107 likes this.
  12. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

B0A3EF97-32DF-4AA3-A256-137DFEC52C63.jpeg Сте виделе ли негде?

stevemila likes this.
  13. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Мислам дека ги има во Киндерленд во Буњаковец и Крш во Сити Мал

Minnie-e likes this.
  14. sofi2107

sofi2107 Популарен член

@stevemila , @Elenche87 фала ви.
    Несакам налик стартки има такви платнени. Сакам баш патиче нешто ваков модел на кожа.
    Qq5eT0bn Nike.jpg

Mimmi39 and stevemila like this.
  15. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Баш се стите различни. Мојов па сака да ги реди како кула и се обидува да ги нареди без да му паднат. Има плачки пошто се меки па не се стојат баш добро ама него па тоа му е предизвик. Плус пластиката на автобусот е топ па издржува газење, фрлање и слични. Во него товари и други работи.
    @Minnie-e види во Беверли во Бебе Центар. Увозници се за Клементони.

16. GFlower

GFlower Истакнат член

да се надоврзам на муабетот за патичиња... од каде земате за проодување патичиња освен цицибан и остали со астрономски цени?

17. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Имаш во кеги за проодување 1390 беа.

Attached Files:

manako1, Mimmi39 and GFlower like this.
  18. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Овие Кики што ти ги постирала ги купив пред некој ден. Искрено за разлика од сите дома останати што ги имам овие се најдобри и најлесно и најкомотно им се облакаат. Реално поефтини и квалитетни за проодување ( меки и флексибилни) нема. Искрено овие на Кеги се баш за проодување совршени. Ене имам неколку пара адидас и H&M и многу му се тешки за газење, тврда е подлогата не е флексибилна не се витка баш. Ептен се тврди доле и неможе убаво да гази му се превиткува стапалото и така за украс сеа ни се дома . Овие на Кеги ептен се меки и таман за проодување да се оформува стапалцето. Имаш неколку модела од овие за проодување со патент. Сега треба и сандалки да им стигнат.
    Еве ти цени и модели.
    http://www.kegishoes.mk/bebeshki-obuvki-za-prooduvaњe

Еве ти за нив :
    15215536351301267308219.jpg

Last edited: Mar 20, 2018
  19. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

За проодување мора баш такви специјални патичиња/кондурчиња? Не може босо по дома или со некои други, лесни и обични?

20. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Најдобро е босо, дури и продавачката во кеги така ми рече мене. Овие за надвор. Ние не купивме вакви и зедовме патичиња.

stevemila and Mimmi39 like this.