Каде да најдам/купам за најмалите?

Discussion in 'Бебе' started by Katerina2017, Jun 7, 2017.

1. IviIvana9

IviIvana9 Истакнат член

Здраво,

Дали некој знае да ми каже каде кај нас можам да купам плик кебе за бебе?
    Нешто вака треба да личи, како подебело јорганче, со врвка. Ми рекоа дека е најзгодно за првите месеци, и за кревање/доење, па и за да си спие во ова, наместо во вреќичка (во куќа сме, зимски месеци е поладно, и бебе здравје Боже треба да стигне во Октомври, па би било супер и за спиење првите месеци).
    upload_2024-9-5_12-32-43.png

Слушнав дека има најверојатно и во Стружанка, веројатно е нешто како кебенце со патенти, па би било супер ако некоја мајка има нешто вакво, да ми прати слика, зошто јас сум на bed rest, и не можам да отидам сама, па да знам дали да пратам некој од домашните. Фала ви однапред. :hug:

2. IviIvana9

IviIvana9 Истакнат член

Здраво,

Дали некој знае да ми каже каде кај нас можам да купам плик кебе за бебе?
    Нешто вака треба да личи, како подебело јорганче, со врвка. Ми рекоа дека е најзгодно за првите месеци, и за кревање/доење, па и за да си спие во ова, наместо во вреќичка (во куќа сме, зимски месеци е поладно, и бебе здравје Боже треба да стигне во Октомври, па би било супер и за спиење првите месеци).
    View attachment 932424

Слушнав дека има најверојатно и во Стружанка, веројатно е нешто како кебенце со патенти, па би било супер ако некоја мајка има нешто вакво, да ми прати слика, зошто јас сум на bed rest, и не можам да отидам сама, па да знам дали да пратам некој од домашните. Фала ви однапред. :hug:

3. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Имаше убави во Окаиди, сега нз дали ќе донасаат пак. Покасно знам, доцна есен ги имаше.

IviIvana9 likes this.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Јас пред неколку месеци купив за подарок од Стружанка, со патенти и копчиња беше. Се правеше нешто вака и тоа, плус кога ќе е поголемко имаше цака за рачињата да се надвор, а да си е покриено цело.

IviIvana9 likes this.
  5. LadyR

LadyR Популарен член

https://dream.mk/product-category/плико-за-повивње/

Овде има. Ептен се квалитетни.

IviIvana9 likes this.
  6. IviIvana9

IviIvana9 Истакнат член

Фала ти многу. Ако некој случајно оди деновиве, многу би ми значело ако има инфо да сподели дали има, да знам дали да праќам некој од домашните. :)

Ја имав пратено мајка ми да види, ама госпоѓата од Стружанка не била нешто расположена и не и го отворила да види какво е, ми прати само слика од надвор, запакувано, така што и на тоа ќе чекам деновиве. Веројатно е нешто подебело од обично кебенце, за да може да се замотка бебе и да биде поцврсто и попрактично, а би било фино така да може и отпосле да се користи како кебенце. :?:

Еххх и ова се надевав дека ќе го прочитам, со оглед на тоа што сум дома веќе 3 месеци, онлајн само овие ги најдов, затоа и сакав да прашам дали има на некое друго место каде да барам. Инаку да, и мене ми изгледаат дека се многу квалитетни, а и убав дизајн имаат, па мислам дека на крај одлуката од тука ќе падне. Фала ти многу мајка :hug:

mariz and LadyR like this.
  7. Kolache na mama

Kolache na mama Популарен член

Каде да најдам ваква мала четка?
    tube-brush-1867641.jpg

8. Monas95

Monas95 Истакнат член

Кој релаксатор за бебе би ми го препорачале, од кој сте задоволни?

9. emits

emits Популарен член

Јас имам земено од Пепко Србија, има и во Тила ама дупла цена од Пепко :)

IviIvana9 likes this.
  10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Јас вака од искуства што ми кажувале, било да не зимам, дека доста бебиња не сакаат релаксатор. Па нема да земам.

Monas95 likes this.
  11. Monas95

Monas95 Истакнат член

И јас сум на мисла дали да земам, затоа и пишав да прашам искуства

12. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Па вака да ти кажам 90% од другарки ми рекоа не зимај, џабе земале, ако ми требало ќе ми дале. Дека и не се ефтини.

Monas95 likes this.
  13. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Nie kupivme relaksator na moni na popust bese 5500. I jas nesakav skap da ne ostane neiskoristen ama si go koristime. Si sedi bebe nekogas si zaspiva vo nego. Spored mene ako sedi bebe vo nego e korisen posto ke moze nesto niz doma da srabotis, jades, tusiras. Ako nejke ic da sedi pa ke go prodades

Monas95 likes this.
  14. Madam S

Madam S Истакнат член

ние на подарок од блиски добивме Mamaroo и сме презадоволни, максимално го искористивме.

Monas95 likes this.
  15. Doktor F

Doktor F Популарен член

Во дм.

Kolache na mama likes this.
  16. Spidy

Spidy Форумски идол

Секое бебе своја приказна. Со првото имав најобичен 1200ден, порасна во него, ептен искористен. Со второто добив на заем скап електричен релаксатор, со триста опции, и пак имав и таков најобичен. Во електричниот седеше по малку до кај 3мес, ништо посебно, после 4от месец веќе ја надмина тежината. А обичниот ми е само ако сум сама дома и треба да одам во вц. Од кога купив едно седиште за бањање во тоа го ставам и релаксаторот ич не го користам. Значи иако очекував многу да го користам, вториот пат апсолутно можев и без него.

Мој совет, барај си како подарок за повојница. Ти да купиш не знаеш дали ќе вреди, а за поклон секако нешто ќе ти купат, вака ќе си ја пробаш среќата без лично да се трошиш.

Monas95 likes this.
  17. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Ние имаме од FreeOn, 2000 денари, супер е. Јас и онака не ги сакам функциите, ми е за да го оставам бебето додека е само в соба и особено сега го користам за хранење бидејќи се' уште не седи. Бебето не треба долго време да седи во релаксатор бидејќи се сплескува назад главата, така што не вреди да се даваат многу пари, но мислам дека треба да се има.

Monas95 likes this.
  18. marr1ja

marr1ja Истакнат член

Предлог каде да најдам сет за јадење за бебе како од фотографијата (Kidsandco) или некој друг квалитетен да препорачате? Пожелно е да оди сѐ заедно или од исто место дa можам да купам сѐ (подлога, плитко тањирче, длабоко тањирче, чашичка, лажичка итн..)
    IMG_1162.png

19. Anika55

Anika55 Популарен член

https://shopnono.mk/products/силиконски-сет-за-храна-од-4-производи-виви-карлос-песок

https://shopnono.mk/products/силиконски-сет-за-храна-од-4-производи-кати-маче-јојоба-мулти-микс

https://shopnono.mk/products/силиконски-сет-за-храна-од-4-производи-виви

marr1ja likes this.
  20. marr1ja

marr1ja Истакнат член