Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде да најдам/купам за најмалите?

Дискусија во 'Бебе' започната од Katerina2017, 7 јуни 2017.

1. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    3.028
    Loko kroko

2. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.356
    Допаѓања:
    13.332
    Локо кроко, ја купив пред неполн месец.

3. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    758
    Цена не најдов а и не ми ни вратија кога пишав:D

4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.437
    Допаѓања:
    96.492
    Не пишуваш, нарачуваш :)
    https://www.prosvetnodelo.com.mk/

На Ena05 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.225
    Допаѓања:
    76.220
    H&M и во локални бутици има 0 бројче.

На Monas95 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    758
    Леле, како на тоа не ми текна (facepalm) Фала ти :)

7. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.503
    Допаѓања:
    7.748
    Рамки за слики дрвени или со дрвен оквир каде да најдам освен во јуск по нормални цени?
    (Ми требаат повеќе во различни димензии)

8. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.206
    Во Џамбо да видиш, или во Базаро.

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.218
    Допаѓања:
    11.226
    Што велите за Scoot & Ride за 19 месечен тодлер? Колку време ќе го користи и кој точно модел на тротинет е најдобар за таа возраст (па и натаму да го користи)?

Јас мислев дека е само еден модел што се склопува за седење и стоење и дека само бојата и дизајнот е различен, ама изгледа има повеќе видови.

Исто сакав да прашам и за балансно точаче како ви се покажало и за која возраст е препорачливо?

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.924
    Допаѓања:
    4.816
    За scoot and ride неам искуство, обичен трптинет и ден денес не обожава, на таа возраст 19м буткаше едно коњче на тркала што се прави и клацкалка. А баланс точаче лани на 2 г и некој месец возеше, сега вози обичен со педали 4г е.
    Се си зависи од детето од интересите и моторичките вештини што ги има, некое на 2 години растура со баланс, некое уште не знае убаво да оди... Додека не пробаш неможеш да знаеш ни дали ќе го сака или дали ќе може

На Лалина, Autumn Love и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  11. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    665
    Ние купивме и помал кога беше scoot & ride и немаше интерес за надвор, само за дома, ама кога почна, не застана :) Оваа форма ја возат како помали, а истиов модел потоа се прави тротинет и се користи за поголемо детенце кога ќе го порасне точачево :) Сега на скоро 3 години истиот го користи како тротинет.
    Баланс точаче земавме, ама не сакаше воопшто, повеќе го сака овој модел :)

Прикачени фајлови:

На WhiteCat33 и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  12. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.180
    Допаѓања:
    7.331
    Каква подлога за играње препорачувате, за 0+?
    Исто, дали вертикалниот дел е подобро да е од текстил или дрвено? Дрвениве некако повеќе ми фаќаат око, како оваа на пример - https://www.littlewonders.mk/products/дрвена-подлога-за-играње-подморница

Купив и гнездо, дали пример тоа би можело да се користи како подлога да си лежи на грб, а под него да ставам поголема ПВЦ подлога? Или коцки, како ова - https://www.libertabebecentar.mk/igrachki-2/podlogi-za-igranje/kinderkraft-luno-yellow .

13. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.973
    Допаѓања:
    11.593
    Коцки вакви имав наредено низ пола дневна, затоа што од неполн месец беше доле на меше. И ден денес си ги користиме, во подрум наредени како подлога за вежбање, орбитрек на нив си стои. А од овие со играчки што висат добив најобична на поклон, со пластики и ептен ја искористивме. Гледај да има огледало само, најинтересно им е тоа :)
    Дрвенава ја гледав, баш е фина, ама мислам рано ти е уште од сега да зимаш.

На Лалина и LadyR им се допаѓа ова.
  14. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.907
    Допаѓања:
    5.208
    На почеток ти треба нешто што ќе го занимава дури лежи на меше, такви барај.

На sani99, marrisa и LadyR им се допаѓа ова.
  15. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.481
    Допаѓања:
    59.311
    Дрвенава подлога за играње е убава, ама некако е многу ограничена и со бои и со играчки. Би ти препорачала нешто пошарено и со повеќе занимација. Ние имавме слична на оваа подоле (ја нема веќе истата), душа и извадивме. Играчки, тропалки, огледалце, шушкала на сите страни, да има што да му држи внимание на бебето. На почеток може ќе ти се чини преголема, ама подолго ќе може да ја користите.

https://bebehome.mk/product/tiny-love-подлога-за-играње-princess-tails-2/

За подлога, јас прво имав вакви коцки, ама не ги користев многу долго. Прво беа супер, па научи да ги вади и повеќе време беа расфрлани отколку наместени. Меките подлоги што ги има секаде се топ (Локо Кроко, Нама, Лео Играчки). Се крева и дипли со два потега, се чисти лесно.

Последна измена: 22 октомври 2024
    На joy1, Лалина, Spidy и 3 други им се допаѓа ова.
  16. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    564
    Моето прета, мава со цела сила и се извртува додека мава. Често го удира мекиот дел каде што се држат играчките. Да удри во дрвена така веројатно раката или ногата ќе си ја повреди. Зависи од бебчето, ама за моето ја дрвена не би земала.

Се сложувам со Аника, многу е еднолична. Моево највеќе сака да си игра со најшарените работи.

На sani99, Anika55 и LadyR им се допаѓа ова.
  17. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    8.234
    И јас ги гледав овие понеутралните со дрво, демек и за двата пола да одговара, ама факт е дека бебињата доста покасно чисто прогледуваат и вакви беж нијанси нема да и го привлекуваат вниманието првите месеци.

Подобро нешто со поголеми контрасти, шарено, не е декоративно за дневна ама е добро за бебето.

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    665
    И јас се согласувам, коцки секако ќе купите за понатака, детенце околу годинка на меко да си игра, да си лази, кога ќе проодува да паѓа на меко, а за почеток најшарената подлога да ја земеш, јас имам од повеќе места ( пази за подарок носат многу подлоги, остави да не ти донесе некој, па купи си :) ) од baby centar има преееееубави, online само две гледам достапни, ама и јас кога купував пред две години имаа модели што не се online, а ги има во продавница, МЕКИ И ШАРЕНИ, ќе ужива бебето :)

https://www.babycenter.mk/fehn-podloga-za-igranje-060256-974122.html

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.503
    Допаѓања:
    7.748
    Ние имаме скут енд рајд, јас колку што знам се два модела, еден е со напред сад за складирање (искрено не знам што ќе се става во тоа ама нејсе) и обичниот.
    И двата се склопуваат за седење и за буткање/стоење.
    Моето дете не е нешто нарочно заинтересирано за тротинет иако кога ќе отидеме на лулашки знае да се вози затоа ќто ги гледа другите деца.
    Гледам дека до поголеми возат тротинети и затоа и купивме таков “посаглам” а не дека и обичен нема да заврши работа.
    Баланс бајк нема потреба ако има ваков тротинет, тој се прави и за седење и уствари е 2во1 и баланс бајк и тротинет.

На Лалина и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  20. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.816
    Допаѓања:
    1.588
    Imase bebehome porano podloga crno bela ili so boi. Nie imame so boi sinko mn sakase da sedi. Zemi poarno takva se preporacuva spored Montesori na pocetokot.

На LadyR и sani99 им се допаѓа ова.