Рамки за слики дрвени или со дрвен оквир каде да најдам освен во јуск по нормални цени? (Ми требаат повеќе во различни димензии)
Што велите за Scoot & Ride за 19 месечен тодлер? Колку време ќе го користи и кој точно модел на тротинет е најдобар за таа возраст (па и натаму да го користи)? Јас мислев дека е само еден модел што се склопува за седење и стоење и дека само бојата и дизајнот е различен, ама изгледа има повеќе видови. Исто сакав да прашам и за балансно точаче како ви се покажало и за која возраст е препорачливо?
За scoot and ride неам искуство, обичен трптинет и ден денес не обожава, на таа возраст 19м буткаше едно коњче на тркала што се прави и клацкалка. А баланс точаче лани на 2 г и некој месец возеше, сега вози обичен со педали 4г е. Се си зависи од детето од интересите и моторичките вештини што ги има, некое на 2 години растура со баланс, некое уште не знае убаво да оди... Додека не пробаш неможеш да знаеш ни дали ќе го сака или дали ќе може
Ние купивме и помал кога беше scoot & ride и немаше интерес за надвор, само за дома, ама кога почна, не застана Оваа форма ја возат како помали, а истиов модел потоа се прави тротинет и се користи за поголемо детенце кога ќе го порасне точачево Сега на скоро 3 години истиот го користи како тротинет. Баланс точаче земавме, ама не сакаше воопшто, повеќе го сака овој модел
Каква подлога за играње препорачувате, за 0+? Исто, дали вертикалниот дел е подобро да е од текстил или дрвено? Дрвениве некако повеќе ми фаќаат око, како оваа на пример - https://www.littlewonders.mk/products/дрвена-подлога-за-играње-подморница Купив и гнездо, дали пример тоа би можело да се користи како подлога да си лежи на грб, а под него да ставам поголема ПВЦ подлога? Или коцки, како ова - https://www.libertabebecentar.mk/igrachki-2/podlogi-za-igranje/kinderkraft-luno-yellow .
Коцки вакви имав наредено низ пола дневна, затоа што од неполн месец беше доле на меше. И ден денес си ги користиме, во подрум наредени како подлога за вежбање, орбитрек на нив си стои. А од овие со играчки што висат добив најобична на поклон, со пластики и ептен ја искористивме. Гледај да има огледало само, најинтересно им е тоа Дрвенава ја гледав, баш е фина, ама мислам рано ти е уште од сега да зимаш.
Дрвенава подлога за играње е убава, ама некако е многу ограничена и со бои и со играчки. Би ти препорачала нешто пошарено и со повеќе занимација. Ние имавме слична на оваа подоле (ја нема веќе истата), душа и извадивме. Играчки, тропалки, огледалце, шушкала на сите страни, да има што да му држи внимание на бебето. На почеток може ќе ти се чини преголема, ама подолго ќе може да ја користите. https://bebehome.mk/product/tiny-love-подлога-за-играње-princess-tails-2/ За подлога, јас прво имав вакви коцки, ама не ги користев многу долго. Прво беа супер, па научи да ги вади и повеќе време беа расфрлани отколку наместени. Меките подлоги што ги има секаде се топ (Локо Кроко, Нама, Лео Играчки). Се крева и дипли со два потега, се чисти лесно.
Моето прета, мава со цела сила и се извртува додека мава. Често го удира мекиот дел каде што се држат играчките. Да удри во дрвена така веројатно раката или ногата ќе си ја повреди. Зависи од бебчето, ама за моето ја дрвена не би земала. Се сложувам со Аника, многу е еднолична. Моево највеќе сака да си игра со најшарените работи.
И јас ги гледав овие понеутралните со дрво, демек и за двата пола да одговара, ама факт е дека бебињата доста покасно чисто прогледуваат и вакви беж нијанси нема да и го привлекуваат вниманието првите месеци. Подобро нешто со поголеми контрасти, шарено, не е декоративно за дневна ама е добро за бебето.
И јас се согласувам, коцки секако ќе купите за понатака, детенце околу годинка на меко да си игра, да си лази, кога ќе проодува да паѓа на меко, а за почеток најшарената подлога да ја земеш, јас имам од повеќе места ( пази за подарок носат многу подлоги, остави да не ти донесе некој, па купи си ) од baby centar има преееееубави, online само две гледам достапни, ама и јас кога купував пред две години имаа модели што не се online, а ги има во продавница, МЕКИ И ШАРЕНИ, ќе ужива бебето https://www.babycenter.mk/fehn-podloga-za-igranje-060256-974122.html
Ние имаме скут енд рајд, јас колку што знам се два модела, еден е со напред сад за складирање (искрено не знам што ќе се става во тоа ама нејсе) и обичниот. И двата се склопуваат за седење и за буткање/стоење. Моето дете не е нешто нарочно заинтересирано за тротинет иако кога ќе отидеме на лулашки знае да се вози затоа ќто ги гледа другите деца. Гледам дека до поголеми возат тротинети и затоа и купивме таков “посаглам” а не дека и обичен нема да заврши работа. Баланс бајк нема потреба ако има ваков тротинет, тој се прави и за седење и уствари е 2во1 и баланс бајк и тротинет.
Imase bebehome porano podloga crno bela ili so boi. Nie imame so boi sinko mn sakase da sedi. Zemi poarno takva se preporacuva spored Montesori na pocetokot.