И во стружанка можеш да провериш и они имаат само постелнини мислам. И во беверли во памук пале исто мислам дека можеш да најдеш. Инаку незнам дали некој видел ама во ранстор имаше памучни чаршавчиња со ластик за по 69 денари. Јас и такви си купив
Јас таков сакам со ластик. Колку на колку е да не знаеш отприлика, и во кој рамстор поточно, не носат секогаш исто во сите мислам.
Прпвери тука. Неодамна имаа објавено дека може од било кој дезен, по било кои димензии можат да изработат. Не мора дури ни како комплети можеш да ги мешаш. https://www.facebook.com/profile.php?id=100011754433314 Јас сум 35+3 сега, освен количка креветче и душек др немаме купено . Имам постара сестра со 2 дечиња која што ми даде добар дел од облеката како и сталакот со ергономска кадичка. Ми преостанаа уште некои покрупни работи за купување. За хранилка и релаксатор не се секирам има избор само треба да одлучам. Ваше искуства каде да најдам квалитетни со нормални цени според квалитет: - Навлажнувач и прочистувач на воздух. - Стерилизатор за цуцли и шишиња. -Електрична пумпа за измолзување. Од она што најдов засега се следниве па има ли некој искуство. Задоволни ли сте, или препорака за други? ***
Сите овие работи што ги бараш не треба да ги купуваш од напред можеби нема да ти требаат. Ако цица не ти треба ми пумпа ни стерилизатор на шишиња.Моето цицаше, а пкус се молзев со рачна пумпа. Стерилизатор не купив. Шишиња мијам со врела вода и фрош, а еднаш на неколку дена и ги варам. За навлажнувач на воздух знам дека има во топ шоп на дормео и е плус ламба електрична.
Јас ја имав електричната пумпа на медела, реално мислам дека може да се најде и поефтина а да ја врши истата функција, само ако ти имаш убаво количество на млеко. Не велам дека не ја бива, добра е пумпава но некако да купувам јас пак би земала секако на ново но некоја поефтина варијанта.
За навлажнувач и ние сме во фаза на разгледување. Има на Горење еден што е околу 2600 и еден околу 5000. Овој вториов има дополнително Smart control во смисла на можеш да подесиш на која постигната влажност да се гаси и активира и сл. За тој на топ шоп баш тука по темиве читав дека не се многу воодушевени. Исто така и Chicco имаат можешт да ги видип и тие. И во Bebe Home има еден. Тој е во форма на животинчиња (пајче, мече и сл.) и тој е околу 5000 илјади Тоа е од она што до сега сме виделе. Ние засега анализираме и си купивме апаратче за мерење влажност, прво да видиме дали воопшто ќе има потреба.
Јас ставав сад со вода Нити еднаш на бебе не му се затна носе нити грчеше. Можеби немаше потреба од навлажнувач, што знам. Со парно сме. Јас повеќе сакав да купам дека и го прочистува воздухот демек, ама не зедов и помина тоа...
Стерилизатор земав од Чико, околу 3800 беше. Прво за внук ми се користеше и ептен задоволни беа, за 5 мин ти се готови шишиња и цуцли. Навлажнувач на воздух земавме од Топ шоп, а електрична пумпа не те советувам одма да земеш. Почекај види дали ке доиш па ако треба ке пратиш некој тогаш да тркне ☺
навлажнувач обично се користи на зима каде има парно греење.Од тоа се сушу воздухот.Јас го имам тој од Топ Шоп како јајце што е,абе за ништо не го бива сем што бучи.
Едно прашање за стерилизаториве. Дали се ограничени само на иста марка шишенца или може било кое да се стави. Во смисла да не има прегради кои огранучуваат на димензии и слично?
Оние што се за микробранова може да се ограничени. За првото колку што се сеќавам, користев (позајмен) стерилизатор на Chicco, а шишињата беа стаклени на Бејби Нова. Собираше и големи шишиња (не ми текнува милилитражата, ама од оние долги што се), а одозгора се ставаше преграда и на неа ги ставав цуцлите, пластичните капаци и силиконските брадавици.
Дали некој сретнал по продавнициве од мрежата што се закачува на кадичката за капење на новороденче? Некаде по форумов се пишуваше знам, ама не можам да најдам.
Мајки не знам дали е тука соодветно да прашам, од оние што веќе преминале на цврста храна совет од каде купивте прибор за јадење ( лажички, чинии...), јас сакам и со капак некои да се затвараат, пред се да се практични, и колку ми требаат за почеток? Инаку сме 4+
Јас го земав лажичето на Авент и сум презадоволна, ептен е меко и еластично..околу 400 и нешто денари беше..ја земав и чинијата, но таа е 12+ и реално голема ми е за оваа возраст..за сега користам пластична чашка, сите кѕпени од аптека..