Може сум грешка, ама ни личи на ова: https://www.instagram.com/p/C5i4PJLJIxk/?igsh=MXU2ZmIyaHVrdGpzNQ== Иначе, како се приготвува?
Неее, пишманије е друго, веќе приготвено, како шеќерна волна во ролни е пишманије. Ова е уствари нудлс за кадаиф за да си направиш сам, има и мн други рецепти.
Фала на одговорот. Ова не е типичен кадаиф, искрено не ни знам дали има тука и како се вика. Овие ги знам, полуготови, ова е за да си приготвиш сам што сакаш. Еве не знам ни јас како да објаснам.
На зелено пазарче во зградите, од напред се месарите позади од зградата има продавничка за домашен кадаиф и кори за баклава на кило продаваат.
Само што сакав да пишам, најтазе и најдобри кори за баклава имаат, а и кадаиф, не јадам, ама знам мајка ми порано се од таму купуваше, и сега кори за баклава купува од таму.
Не знам што е разликата од еден до друг, ама јас овој од Биокосмос го користам, добар си е https://www.biocosmos.mk/organic-agave-syrup-200-ml
Дали кај нас има вакви шлаг пени со вкусови? Ако,има каде е тоа? Изгледаат совршено за со палачинки или кафе..
Итно! Каде можам да најдам махлеп и кардамон зачин низ Скопје? Сите маркети во Кисела Вода ги свртев, нема
Vo Centar gi ima. Pred Stokomak Bunjakovec ima tezgi so zacini. Ima mahlep, za kardamon ne znam tocno.