Дечки, има некаде рамстек/бифтек по маркетиве освен во месара? Или свежо или замрзнато. Порано имаше замрзнат во Кам ама сега не најдов.
Сирупи за кафе без шеќер да не сте виделе негде, порано имаа Blue namаd на 1883, сега нема нигде никакви
@Noemi На Интернет вака ми излегува, ѕирни овде, може ќе ти биде од помош https://hardcoreshop.mk/product-brands/servivita/ И плус овде
@Polyincognito Овие од монин се шербет благи. Јас кога нарачувам кафе прашувам од кој ставаат ако е од овој и се напијам после ми е тешко., @Noemi Има и за кафе, карамел имаше знам ама мн благи
@Noemi Мислев тука да прашаш дали имаат вкус каков конкретно бараш Инаку некои од постираните ги ставаат и во кафе, има Монин кукис, ф'стак, pumpkin spice, карамел, а се става и лаванда, минт и сл. Може да прашаш и во 7гр студио.
@Polyincognito Да имаат вкусови ама не се без шеќер ниеден на Монин од тие што одговараат за кафе. 7грама се blue namad. Тие на 1883 без шеќер се супер, баш шмек даваа за лате и капучино, ама веќе не ги носат подолго време. Ништо, потрагата продолжува.
Кокосов крем (не млеко или масло) каде можам да најдам? Или ако е млеко, густо да е како кондензирано, ми треба за торта. Имаше во кам порано ама сега немало веќе месеци
Во Веро има конзерви кокосов крем. Не знам точно колку густо ти треба, ама можеш кокосовото млеко да го оставиш во фрижидер најмалку 12 часа. Ќе се одвои водичката, остатокот ќе се стврдне. Па евентуално можеш да го измешаш, изблендираш цврстиот дел со малку од течноста, додека да ја добиеш саканата густина.