Имаш и во слаткарница Њујорк: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1590477314331314&id=613754912003564
На ФБ барај ги Ивона Кара, или Нешто убаво. И едната и другата се добри, исто и Mary's Cookies Ohrid. Сите три се одлични.
Што е Confectionery Premix или на бугарски Сладкарски микс и го има ли кај нас? Го има во некои рецепти за леб од пекачот, пребарував ама не ми е јасно што е тоа?
Не верувам дека има. Тоа е сува смеса што содржи буквално се' што е потребно за она што сакаш да го правиш (леб или пецива), а му додаваш само вода и ништо друго. Пример ти се готовите смеси за мафини и слично, со тоа што во нив обично се додаваат јајца, масло, млеко...
Штета, а во повеќето рецепти го има, ќе пробам да најдам дали може да се замени со некоја комбинација.
Не знам дали има ваков микс за секакви печива, но видов нешто слично во Рамстор со смеса за проја. Бакин рецепт така некако пишуваше, зелена кесичка.
Кој знае да ми помогне.. каде да најдам мисирка? Тинекс ѓорче,нерези и К4 нема.. цела ми треба .... маж ми е низ град бара па ако може помош ама ако сте виделе не само претпоставки... најубав и најсреќен ден да имате Фала ви
веројатно е касно ама мисирка цела има во Поповски месарницата замрзната, а по порачка околу празниците мислам носеа и свежа
Од Веро ги имам купено пиперчињава, тие жолтите полнети со урда. Мислам дека беа околу 150 денари тегло. Мене не ми се допаднаа многу, ставени се во премногу масло и прилично се лути.