ВЕ МОЛАМ !!! Ако некој знае, да ми каже дали нешто вакво може да се најде во Македонија? Значи, станува збор за салатно масло, направено е само од тиква. Колку што имам разбрано, некоја посебна сорта тикви, не обични. Ова го јадев многу во Словенија, а знам дека го има и во Хрватска, сега прогуглав и видов дека една фирма почнала да го прави и во Србија, Чачак... Но, во Македонија не можам да најдам, непознато им е на сите Од Хрватска нагоре сите го користат и превкусно е!
Го нема. Во продавниците за здрава храна може да има на Виталија. Јас имам купувано српско кога беше околу 250. После го накачија на 600 и нешто. Многу добро беше.Не знам дали уште го продаваат.
Ако не се лажам не е уште отворен тој Вакво не знам каде има ама масло од тиква има во Витлиа И во БиоКосмос
Хопла со поголем процент на маснотии, скоро 50%. Кај нас нема, а замена, па што знам, ваљда обична хопла.
Ај ќе пробам со обична, па ќе видам што ќе испадне Инаку за овај рецепт ми треба: https://tasty.co/recipe/easy-chocolate-and-raspberry-tarts
Слободно може и обична хопла. Ганаш ќе добиеш, таман ќе биде според рецептов. Само немој да ја вриеш, загреј ја убаво, ама да не врие.
Од каде и какво млеко во прав купувате? Не знам зошто, ама немам видено а немам ни барано да бидам искрена