Во Скопje од Марвик ( продавница за здрава храна) имам земано jaс. 200-300 денари кило отприлика како што памтам беше.Во маркетиве и немам приметено
Вакво нешто имам видено во маркетитте МИН-ЕКС ги има во Кавадарци и во околината е сега дали е тоа истото што вас ви треба незнам ама вака на лик мислам дека е тоа салатен микс мислам го пишуваше на цената под него
Пеканите ги има мислам во Бако, а може и во други подобро снабдени семкари, ама се скапи, мислам над 1000 денари е килограм.
Во Тинекс и Рамстор има свеж ѓумбир, веројатно дека во Тинекс е поевтин. Околу 100-150 (мислам дека и 180 беше едно време) денари е килограм, варира цената, ама лесен е и не излегува многу скапо. Всушност, зависи за што ти треба, ама еден корен голем колку рака, на пример, е околу 50-70 денари.
Ми требаат 250 грама за некој лек. Во рептил бил накај 250 денари ако не и повеќе, затоа прашувам. Си реков леле во ова доба кој ќе ми врати, ама еве спасител! Фала Ребека.
Нема на што. И да е 250 денари/ килограм (а не паметам дека некогаш имам купено ѓумбир по таа цена), околу 60 денари ке ти излезе. П.С. Можеш и 300 грама да купиш, доколку се лупи (слично како компир), нешто ке отпадне во лушпите, па имај го тоа во предвид.
170-180 беше во Рамстор. Ама многу е лесно чудово, едно мало коренче 15 денари ме фаќа (јас за чај го земам само)
Каде можам да најдам боровинки? Во (скоро) сите маркети проверив, не најдов. Имаат само аронија, малина, вишна...