Пробај го Salakis Traditional. Ново е, има кравјо,мешано и овчо. Мене ми се допаѓа. Во канче е, со солило, не вакум. И исечено е на парчиња. Spoiler Купивме пред некој ден мало канче, и внатре има како пластична цедалка за да го извадиш полесно од солилото. Јас по такви работи се залетувам
Ubavi gevreci vo centar na skopje okolu plostad.. so mnoogu susam krckavi... obozavatel na gevreci sum.
Дечки има еден индиски зачин Kitchen King, дали го имате видувано тука? Прашувам затоа што чичко ми од Словенија ми го донесе и преубав е, ама се потроши па би сакала пак да купам.
Од Максим Горки улицата продолжи право, помини го пешачкиот.Во блокот пред тебе до Тинекс има млечен ресторан Коки. Само брзо им се трошат до 9 сигурно ги има, после потешко.
Здраво Каде можам да најдам готови јадења во ќесичка? Освен тестенините со сос на Подравка. Фала многу
Има и ориз повеќе видови, на рафтот кај тестенините од Подравка барај. Од оваа фирма имам видено, сигурно има повеќе.
Ние Алое Вера имаме во училиште.. Ама тоа што го имаме си е растение и многу долго време стои така во саксија и само ја полеваме.. Незнам од каде е донесено тоа растение таму ама знам дека имаме такво растение во училиштето... А искрено незнам од каде би можела да набавиш .. Знаете ли некој дали го има ова овошје кај нас во мк? Знам дека го има во други држави ама кај нас дали го има? Иначе се вика Манго
Сакам да пробам авокадо и манго ама ние овде во мало место живееме и не носат кај нас.... Дали ако си пробала авокадо и манго можеш да ми кажеш каков е вкусот според тебе?
Ок фала можеби ќе најдам во село живеам а да одам до градот можеби и ќе најдам.. А си пробала манго? Каков е вкусот според тебе?
Абе незнам како да ти доловам, благ и малку интензивен вкус. Не можам да ти споредам со никој од нашиве познати вкусови, жал ми е. Може и нема да ти се допадне. П.с и јас сум од село .
@Kjutche авокадо има вкус на орев...барем мене ми е такво По структура е повеќе како банана, не е сочно. Но мислам сега не му е сезона, ќе го најдеш преку зима. Мангото е сочно и има свој специфичен вкус, но мене не ми се допаѓа што низ него има некои тврди "конци".