Здраво, каде можам да најдам убав мед? Некој што има купено од некој човек или е задоволен од овие во маркетиве што се , за ќерка ми е почна да јаде мед. Ви благодарам и убав викенд
Не купувај од медот по маркетите, скоро сите се мешани со гликозен сируп и не се вистински природен мед, имам слушнато дека и увезувале некој гликозен сируп од Кина па го продаваат како мед. Зависи од каде си, ама би ти препорачала да побараш некое пчеларско здружение во градот кај што живееш, и да знаеш дека тегла природен мед има цена од околу 350 ден. па нагоре. Побарај во продавниците како Биокосмос, други за здрава храна или семкарници каде што има поголем избор.
Која марка се? Имаш слика да пратиш? Апарагус??? На зелен пазар нема, у веро нема, не знам кај да барам.
Деликатесен Тинекс има свеж. Во катната гаража спроти Малага. А види можеби има и во Тинекс Зебра. Кога ќе купиш, кажи како го готвиш. Јас го сварив, на ништо не личеше.Немаше вкус, никаков.
Martini Prosecco Rose има во Тинекс и во Рамстор мислам (во принцип во секој подобро снабден маркет). Претпоставувам бараш пенливо розе
Ич не ми текна на тој Тинекс, баш ти фала Печен на скара или во рерна. Иам еден рецепт испробан, купуваш сланина/пршута ја моташ на самото стапче и ја прицвстиваш со чечкалица. Ги печеш во загреана рерна некој пола саат макс,ж(пази да не биде мн за да не се прегори месото) одозгора малце масло и сол и бибер и одоздола малку намачкај путер/маргарин или стави ги на фолија за печење. Ептен се крцкави. Сварени се ружни и мене не ми се допаѓаат. Кога немам услови на тостер ги иаме правено еднаш, не испаднаа лоши, ама на скара се идеални.