Каде можам да нарачам убави похованици, како пилешки прсти, зденки, кашкавалчиња, тиквици....? Исто така некој по порачка да прави тортиља ролс?
Само на пазарчето и тоа рано рано. До 9-10 ништо нема. Ние цел живот зимаме од пазарчето. Има една тетка прави праубаво ѓомлезе.Ѓомлезето и е драма, сон.Само треба со време да земеш или да и нарачаш ден однапред па да ти тргне настрана. Не ми текнува како се викаше, ја знаат доста, како алва и се троши
Кога?? Само што бев на пазарчето и се убив од барање.Жената не дошла денес уопште иначе Николина се викала.Нејзе да ја бараш. Натаму никогаш не ми текнало да побарам.
Kade mozam da kupam sojni kremenadlicki ?? Go Frliv pred nekoj den blenderot go poracav od internet I uste na 3to koristenje mi se rasipa
Убаво овчо сирење, или евентуално мешано? Сакам да е мрсно и солено. Купував Здравје Радово ама го расипаа ептен.
Последен пат купив Шарпланинско и Вемилк, и двете беа ок, најбитно за мене што немаа мирис, ко некои од останатите, е сеа јас купувам кравјо, се надевам дека и овчото или мешаното им е исто толку добро, ко и кравјото.
Ок, ама зависи шо подразбираш под мирис, од мирис до мирис има разлика, од некои сирења, па и кравји, цревата ми се вртат. Имам пробувано и овчо, иако не обожавам, но без оној типичен мирис на овца.
Каде можам да најдам од оние малецките топчиња во златна боја што се ставаат на торти и разни колачи?