@Medea. Мегле или општо путер во мини издание има во речиси секој маркет. Побарај во млечните делови каде се продава путер во регуларна големина. Мало кремче во некои маркети имам забележано дека стои кај чоколадите и сл, а не кај самиот крем. Конкретно, Луна од 20 гр на Гугл гледам дека има во некој Кроси маркет, по цена од 9 денари. Мал мед, како желе во мало пластично пакување исто понекогаш имам видено во делот на благи работи или на самите каси.
@deliza Провери во поголемите маркети како Тинекс. Но, во случај да не најдеш, еве како дома може лесно да ги направиш
Каде има нискомаслен мајонез или тартар, цезар сос? Било кое од овие. Ама да е стварно нискомаслено ми треба.
Имам видено во Веро Џамбо, кај што стојат декорации за торти, чоколадни трошки, ванилин шеќер и слично, а мислам дека би требало да има и во Бако.
Што е тоа heavy cream и corn starch? За првово мислев дека е хопла со шеќер, ама на видеото на рецептот беше густо и го ставаше со лажица.
@blueparadise Corn starch е пченкарен скроб, како густин, нишесте, тој стил. Heavy cream е (неутрална) павлака за готвење. Мислам има и heavy whipping cream, што личи на шлаг пена кога е изматено веќе.
Kam go imas, bez laktoza proveri zegin healty food ( imaat strana) kako i pishi na google bash taka ke ti iskoci kade se ima. Cinam imam videno vo rammstor