@NNK19 И јас сум повисока малку па го имав сличниот проблем, особено тоа што cropped фармерките беа на мода, и никаде не наоѓав со вистинска должина, па конечно спас најдов во фармерките од Манго, таму некако највеќе ми имаше избор на подолги, еве нешто предлози: Има и пошироки како траперки-стил, но има и прави, значи не тесни, ама не ни прешироки, туку баш класични Spoiler: Манго 2500 денари 2500 денари 2500 денари 2500 денари @VAGA91 Не знам што ти е поважно, бојата или моделот, па постирав предлози од секој аспект: Spoiler: Предлози Котон, 1000 денари 900 денари Котон, 1000 денари Котон, 2000 денари Котон, 1400 денари Котон, 1400 Страдивариус, 2600 денари А од Зара тој модел што го бараш, има и други бои, зелена, бела и црна, е еве и уште плус два слични модели, исто се по 3300 денари од таму И овој, 4600 денари Исто би те советувала да провериш по помалите бутици, бидејќи во последно време имам приметно дека често ги копираат таквите модели и повеќето ги носат, а ги има во различни бои, како и жолта
@Animali Благодарам на помошта Баш тој модел ми одговара во жолта или црна боја, а црна мислев и дека нема. Ќе одам пак
@VAGA91 Еве го во црната верзија Ако не можеш од прва да го најдеш, прашај некоја од вработените, можеш сликата да и ја покажеш, но обично ќе прашаат и за шифра, за полесно да го најдат, за ова парче е: 2143/293, Black Се надевам дека успешен ќе ти биде шопингот
@Paolita Еве ти ги подредив од поевтино кон поскапо Spoiler: Предлози Њујоркер, 669 денари Зара, 1290 денари, од страната се со патент Манго, 2490 денари
@st2007 И јас прво помислив на Авон, но ја разгледав моменталната брошура и за жал нема, но сигурно пак ќе има Би те советувала да прашаш во соодветната категорија за шминки, поупатените членки верувам дека знаат сигурно @Yuefoa Четки за маски за лице би ти препорачала Авон и ДМ. Од Авон ја имам оваа и ми е предобра. Ја има во сегашниот каталог, стр. 224, 219 денари. Spoiler: Planet Spa Ја има и оваа на Ању Spoiler: Anew Во ДМ исто така има, не сум купувала, ама како што сум ги разгледувала, исто се добри на квалитет. Имаш и за нанесување на маски и за нанесување на пилинг. Четките за пилинг се нешто како што се кабуки малите четки за шминка, така за пилинг се мали и кружни @la.lori Скоро во секој бутик, бидејќи станува збор за класично парче, а еве предлози: Spoiler: Њујоркер 350 денари 350 денари 450 денари Spoiler: Зара 1300 денари 2000 денари 2000 денари 1500 денари 3300 денари Spoiler: Бершка 1000 денари Spoiler: Страдивариус 1200 денари 1200 денари 1200 денари Spoiler: Манго 1500 денари 1500 денари 1300 денари 1300 денари @Yuefoa Скроз заборавив за блуската, а сакав уште прееска да пишам, а сега не можев во еден пост да соберам се Spoiler: Предлози Pull&Bear, 800 денари Pull&Bear, 1000 денари Pull&Bear, 800 денари Pull&Bear, 1000 денари, ја има и во бело и црвено Pull&Bear, 1300 денари Бершка, 1300 денари, ја има и во бело Бершка, 1000 денари Зара, 1300 денари Зара, 1300 денари, ја има во бела и корална боја Ако ми текне за некое друго место, ќе ти пишам, макар ваква точно како што бараше мислам дека пред некој месец имаше во Бершка, но сега нема, точно со таа шара
Има убави и доста евтини (околу 400 денари) и во Котон. @Animali, малку сум надвор од темата, но дали четката за маска од Авон е доволно цврста? Не ми изгледа за таква, а ми треба поцврста четка за потечните маски за лице.
@Oxymoron Ако прашуваш за четката од Планет Спа, и јас првобитно така гледајќи ја во каталогот, ми се виде многу нежна, но супер е. Имам маски кои варираат од полесна до потешка текстура за нанесување, од потечно, до глинено, па гелно со парчиња алги и ниту еднаш четката не трепна. Плус голема предност ми е што поради фините влакна, многу лесно се мие и чисти, а и не и треба многу да се исуши. Рачката е цврста силиконска и таман долга. Влскната се цврсти, а воедно и меки. Јас би ти ја препорачала Четката од Ању бев во план да ја порачам, но сега за сега сеуште не се одлучив Ању важат за поквалитетна линија на Авон, а четката во поглед на дршката ми се чини одлична, но искрено малку ме буни главата т.е горниот дел, не ми изгледа многу цврст, ако и за неа првично ме прашуваше
@Deadhalf Еве: Spoiler: Предлози Манго, 1300 денари Манго, плетена, 1500 денари Манго, мека ролка, 2500 денари Манго, сатенска блуска, 3000 денари Зара, свилена блуска, 1500 денари Котон, 300 денари Котон, 400 денари Котон, 300 денари Котон, 500 денари Котон, 400 денари Бершка, 1000 денари, овие две се посветли Бершка, 800 денари
@LunaGrey Ти благодарам на убавите зборови Навистина ми е задоволство и уживам да помогнам, особено околу модните прашања Have a lovely day!
Ташни на попуст? Освен Дуки Дасо. Ми треба за подарок(неколку) каде може да најдам ташни фина изработка, а нормална цена? Не како по локалниве продавничиња по 1500-2000 ден кои не се кожни
@Sireni Сирени, по мое мислење во Манго, а и Зара. Елегантни и префинети, одличен избор за пригода како свадба, без претерување во свеченоста. Еве по некои предлози, a свечени-полусвечени вообичаено има и во Котон, само повеќето се со светки-ефект Spoiler: Манго Spoiler: Зара Не знам кој ти е стилот, но би можела да ми дадеш слика од Интернет, па може така повеќе ќе ти помогнам, ако имаш некоја посебна замисла @Вереничка Мене лично ми се допаѓаат од Parfois. Цените можеби им се од 1000-1500-2000-2500, па и 3000, но пак за разлика од тоа, изработката им е многу убава, за разлика од оние на Дуки Дасо Штом ти е за подарок т.е треба да купиш повеќе, можеш да искомбинираш од оние помалите, што се по 700-800 денари